От х:

Днес в x:

Децата не искат да стават футболисти

Калпавите условия и реномето на родния футбол, вече отблъскват децата и техните родители

Изключително вял наплив за „футбол“ в местното спортно училище регистрират в СОУ „Стефан Караджа“ на четвъртия ден от обявения прием за ученици. „Нещат, имаме по няколко бройки. Нищо общо с предходните години“ кратко обявиха работещите в школото, които отговаряха за приемането на документите. Като цяло има отлив на спортните специалности. По лесно се попълват индивидуалните спортове. Но не защото за тях се препъват, а защото отпуснатите бройки са малто-2-3. За колективните спортове се отпускат поне два пъти повече бройки. 

Спортното засега се чуди как ще си попълни паралелките. Годишният план прием предвижда една паралелка от 29 деца след 5-ти клас, по една след 6-ти и 7-ми клас, със същия брой деца. 

До момента, най-голям прием има в Хандбала където са се записали цели 12 ученици. Неприятният феномен от тази година е, че някои деца чисто здравословно не отговарят на критериите-7-класничка е имала шум на сърцето, други две деца са били астматички. Няма как тези деца да се занимават със спорт, категорични са от Спортното. 

Днес бе приемът за борба и футбол. Кандидатите покриваха изпитните нормативи на стадион „Младост“. 

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини