От х:

Днес в x:

Коконова отвръща на удара

Снимка:PernikMedia

Както снощи www.perunik.com пръв уведоми - Райчо Радев, Директора на Спортното училище в Перник обяви безсрочна гладна стачка!

Радев не е съгласен със стила и методите на действие с Началничката на Пернишкото РИО, Ваня Коконова. Той смята, че е нарочен за политическо уволнение и срещу него се води война от страна на РИО.

Изявлението на Райчо Радев можете да прочетете тук.

Днес Коконова отвърна на удара с писмо. Предлагаме ви текста на писмото:

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН РАДЕВ,

В отговор на Вашето Уведомително писмо с вх. № 04-1097/21.06.2012 г. в РИО – Перник за това, че обявявате гладна стачка от 21.06.2012 г. от 14.00 часа, още същия ден Ви информирах за следното:

Съгласно Глава осма „Предложения и сигнали” от Административнопроцесуалния кодекс (АПК) се извършва проверка в повереното Ви училище по постъпили в РИО – Перник сигнал и становище. Разпоредбата на чл. 114. (5) от горепосочения нормативен документ Ви задължава да дадете исканите документи, сведения и обяснения в срока, определен от административния орган, компетентен да постанови решението.

Напомням Ви, че съгласно връчената Ви на 27.01.2010 г. длъжностна характеристика за длъжността „директор” на общинско училище в Раздел ІІІ. Основни задължения  т. 15 гласи: „съдейства на компетентните общински и държавни органи при извършване на проверки в училището”, а в Раздел ІХ. Умения и компетентности т. 4 гласи: „способност да анализира конкретна ситуация  и да взема решения”.

В тази връзка Ви обръщам внимание, че анализирате неправилно конкретната ситуация, от което следва и неправилното Ви решение да обявите гладна стачка. Некоректно е да твърдите, че сте жертва на „психичен тормоз” и „план за политическо уволнение”.

Искането Ви да отменя заповедта за проверка, като условие за прекратяване на гладната Ви стачка, противоречи на задължението ми по чл. 108.(1) от АПК, поради което не може да бъде изпълнено.

Призовавам Ви отново да се държите професионално и отговорно като директор на  съвременно българско училище.

 

ВАНЯ КОКОНОВА

Началник

Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини