От х:

Днес в x:

Узунова: Не може кмет да разследва МВР

Областният управител Ирена Узунова не пожела да влиза в дебат
 

Няма да дебатирам законно ли е или не строителството на полицейската вила в Кенана. Не е законосъобразна заповедта, която назначава проверката. Това каза областният управител Ирена Узунова в отговор на изявлението на кмета Георги Иванов. Градоначалникът обвини губернаторката, че незаконно е спряла проверката на строителството в имота.

„Няма да влизам в задочен спор, нито  ще меря правните аргументи на юристите на общината и на областната администрация. Има нарушения на административната процедура и закона. В заповедта няма посочен адрес. Липсва собственик и заинтересовано лице. Освен това е оставена на пропуска на областната дирекция на полицията. Това, че е депозирана там, не прави полицията адресат.“, коментира Узунова.

Дали има или няма правомощия областният управител да отменя строителна проверка ще се реши по правен ред, каза още Узунова.

По думите й комисия за проверка може да бъде назначена от МВР или РДНСК. Това може да направи и тя, но след жалба за незаконно строителство.

„Има много незаконни строежи, но трябва да се дава и личен пример. Това е най-добрият знак и хората ще приемат, че се работи принципно, а не за отмъщение“, заключи областният управител.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини