От х:

Днес в x:

Медицинските сестри в Свиленград с 900 лв. заплата

Медицинските сестри в свиленградската болница получават по 900 лева заплата. Този пример бе даден от здравния министър Десислава Атанасова при откриването на ремонтираното и обновено отделение за интензивно лечение, в което болницата вложи 150 000 лева. Атанасова поздрави сестрите с професионалния им празник и даде за пример доброто управление на свиленградското здравно заведение. От добрия мениджмънт зависят заплатите на медицинските специалисти, допълни тя.

Едва 4 трансплантации са извършени от началото на годината в България, бе другата новина от министерската визита в граничния град. Според Атанасова налице е провал в системата за трансплантации. Това от една страна се дължи на липсата на донори, а от друга – от недобрата работа на фонда за трансплантации, които нямат координатори по места.

Извършва се проверка в „Пирогов” и в няколко други болници заради установен преразход, каза още здравният министър. Тя допълни, че тепърва ще се уточнява дали това се дължи на по-големият брой болни или става дума за източване на Здравната каса.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини