От х:

Днес в x:

Над 500 танцуват днес и утре в зала Дружба

Най-доброто от себе си ще покажат над 500-те танцьорите, които ще излязат на сцената в зала Дружба. 16 клуба са заявили участието си в 10-ото издание на хасковския фестивал на камерния танц.

Фестивалът е Национален квалификационен турнир по Танцово шоу и Национален отворен турнир по Класически танц, Модерн и Джаз танц, Етно шоу, Латино шоу на Българската спортна танцова федерация.

Откриването е от 11:30, входът - свободен. Денят ще бъде дълъг и започва с класически танци, модерн и джаз денс. По-късно са изпълненията в етно шоу, латино шоу и танцово шоу – формации. В неделя танцовият празник, който е и оспорвано състезание, ще продължи с танцово шоу.

Организиратори са община Хасково, Младежки център и Българската спортна танцова федерация, която поема за съдийстването. То е по правилата на IDO, Международната танцова организация. Хасковският фестивал на камерния танц е и квалификационен турнир по танцово шоу. Класираните на първите три места получават правото да участват на европейското първенство в град Печ, Унгария.

HaskovoNET

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини