От х:

Днес в x:

Шампионите от ТАНГРА на конкурс в Бургас

След поредното си успешно участие на танцовата сцена се завърна от Бургас ТАНГРА. Петра Недялкова добави още едно първо място към колекцията си от награди. Това е първото и състезание във възрастова група 12-15, но въпреки това солото и застана начело в класирането при съвременните танци. Втори е Павел Нохчев, трето място в тази възрастова група при индивидуалните изпълнители журито не присъди. В дует двамата също печелят първото място.

XIV Национален конкурс за класически, характерни, съвремени танци и фри денс тази година събира над 1200 участници. В трите дни на състезанието в зала „Лукойл” в Бургас преобладава фри денс. Танцьорите от ТАНГРА, 53 малки и по-големи възпитаници на Дорина Инджова, се представят в другите три стила – класика, характерни и съвременни танци. Има промяна в регламента тази година, съгласно която от всеки колектив до участие се допуска по 1 соло и 1 дует във дадената възрастова група и стил. Така ТАНГРА трябва да разпредели основните сили и Петра играе съвременен танц, Василена – характерен, Кристина Динева – класика. Във възрастова група 12-15 години конкуренцията по принцип е най-голяма, а напредъкът на танцьорите най-отчеливо видим. „Няма обяснение защо Василена и Криси останаха извън челната тройка”, коментира Дорина Инджова, която не за първи път говори за странното журиране, когато липсват ясни критерии. Въпреки резачката ТАНГРА се завръщат с куп награди.

Групата на най-малките, до 7 години са на второ място,  солото на Надя Карагьозова –трето място – при съвременните танци, а в характерните Гергана Чобанова също завоюва III място. Виктория Иванова получи наградата за най-малък участник в стил съвременни танци. Тя игра Палечка. Виктория е родена 2008 г.

В следващата възрастова група (8-11 год.) танцът „Мулан” на Виктория Овчарова се класира втори при съвременните танци.

Конкурсът в Бургас е особено апетитен заради стипендиите, които се отпускат от МОМН на талантливите участници над 16 години. Стипендията е в размер 1/2 минимална работна заплата. С такава стипендия от конкурса се завръща Нели Григорова, която зае третото място при характерните танци. Групата съвременни танци на ТАНГРА е на второ място в класирането. Шампионката Деси Стамболова не участва в конкурса в Бургас. Ще я гледаме през май в „България търси талант”. Всъщност ще гледаме нея и всички от ТАНГРА с новите им танци скоро – тази събота и неделя е фестивалът на камерния танц в Хасково.

Зад кулисите. Нищо не може да помрачи усмивката на Дорина
Още усмивки

Мира Захариева

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини