От х:

Днес в x:

УНГ и Нервно с нови шефове, старите пишат молби за работа

Д-р Шуманов е новия шеф на Нервно

Отделенията по уши нос и гърло и Нервно в хасковската МБАЛ са с нови шефове след проведен конкурс. За началник на УНГ е утвърден д-р Ангел Недев, който сменя досегашния шеф д-р Димитър Попов. Д-р Попов успешно премина писмения изпит за нов мандат, но изненадващо не се яви на финалното устно препитване. В Нервно привлеченият наскоро от Димитровград д-р Георги Шуманов поема шефството на отделението и сменя досегашният титуляр д-р Стефка Вълкова. Битката между кандидатите е била много равностойна, като и двете концепции за развитие на отделението са били оценени много високо, похвали ги председателят на изпитната комисия проф. Веселин Борисов, експерт към Факултета за обществено здраве София. С много малка разлика, на поста е бил утвърден Шуманов. По неофициална информация, разликата в оценката между двамата е била едва ...7 стотни. УНГ и Нервно бяха двете отделения с по двама кандидата за шеф, в останалите, които минаха конкурс в събота бяха само по един. Любопитният момент със старите шефове е, че на практика те трябва да подават молба за назначаване на работа в отделението, защото слизането от шефското кресло не им гарантира автоматично работа като редови лекари.

В останалите 4 отделения за нов тригодишен мандат се явиха само досегашните началници. Това обаче не им гарантираше избор. Още на предишния конкурс, директорът д-р Славчо Близнаков се закани, че който не покрие минимум 4.50 няма да бъде назначаван, дори и отделението да остане без шеф.

С отлични резултати на постовете си бяха утвърдени за нови три години д-р Стефка Христова, като завеждащ АГО, д-р Лиляна Кондакчиева като началник на Физиотерапия, д-р Тодор Пандов-на Функционално и д-р Румен Филипов-на Неврохирургия.

Изпитната комисия бе съставена от проф. Борисов, д-р Георги Канзов началник на РЗИ София и д-р Мариян Запрянов-медицински директор в МБАЛ.

Г.Христов

Д-р Пандов остава начело на функционално отделение
Д-р Стефка Христова ще продължи да оглавява АГО
Д-р Румен Филипов е начело на Неврохирургия
УНГ се води от д-р Ангел Недев
Д-р Лиляна Кондакчиева
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини