От х:

Днес в x:

Виолена с медали от Боровец и с квоти за Световното

Изключителната Габриела Мирчева

С 9 медала и 6 спечелени квоти за участие в Световното първенство по спортна аеробика се завърнаха състезателите на КА „ВИОЛЕНА” от ХVІ Държавно първенство по спортна аеробика за деца, юноши и девойки в Боровец.

20 състезатели от различни възрастови групи участваха в първенството. С най-добро представяне бяха състезателите от възрастова група 9-11, 12-14 и 15-17год.

При най-малките 7-8 год. двете дебютантки Деница Колева и Десислава Димова ( най-малките от всички състезатели на първенството), заедно с Дияна Хаджииванова се класираха на 4 място „тройки”, като само 3 десети не им достигнаха да се окичат с медал. В индивидуалните изпълнения деница и Десислава стигнаха до финал, но малко не им достигма да се изкачат на почетната стълбичка.

При 9-11 год. със златни медали се завърнаха Яна Колева и Дейвид Касъмов със смесена двойка и в индивидуалната надпревара Дейвид Касъмов.

Групата от 6 състезатели Касъмов, Колева, Фарталева, Кабакова, Добчева и Димитрова след наказание от гл.съдия и съдиите за изпълнение останаха четвърти.

При 12-14год. със златни медали се завърнаха Тихомир Баротев  и смесената двойка Тихомир Баротев с Димана Николова, а Ангел Казаков се окичи със сребърен медал, като също сребърен медал спечелиха и смесената двойка на Ангел Казаков с Деметра Лачева. Групата от 6 състезатели, освен четиримата по-горе, заедно с Стела Чанкова и Мария Канева се класираха трети  с бронзов медал и не успяха да спечелят мечтаната квота за участие на СП в София.

При 15-17 год. изключително талантливата Габриела Мирчева остана на ІІІ-то място с оценка 18,850 с 1 десета по.малко от втората в класирането и остава резерва в Националния отбор. Заедно обаче с Тодор Николов от „Мега-спорт” се окичиха със сребърен медал и квота за участие на Световното първенство.

Л. Димитрова и М. Калайджиева от Виолена също се класират за Световното - в група заедно с още четири състезатели от АМД Пловдив и СК „Самоков”.

С много добро представяне се завръщат и седемте момичета при група „В” състезатели във възрастова група 11-14год. ( Е.Димова, Ч.Денева, П.Костадинова, Н.Иглева, А.Тянкова, П.Милчева и В. Иванова) с най-висока оценка 14,800 и с атрактивното си изиграване, заслужиха овациите на присъстващите в залата.

Само след броени дни на 02.05.2012г. Димана Николова и Тихомир Баротев заминават за международен турнир във Франция, което състезание е последната квалификация  преди Световното първенство в София  от 27 до 31.05.2012г.  

HaskovoNET    

Част от медалистите на Виолена
Баротев и Николова
Най-малките състезателки - тройка 7-8 год.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини