От х:

Днес в x:

Мартинети: BG борбата иска малко пари, а дава много шампиони

„Утре имам среща с българския министър на спорта и смятам да го питам в очите какво предпочита: Да даде 10 милиона на футбола и да няма резултати или да даде 1 милион на борбата и да получи шампиони“. Тези думи на президента на световната федерация по борба Рафаел Мартинети днес в областната администрация предизвика аплодисментите на шефовете на клубове по борба от региона.

Шефът на световната федерация пристигна в Хасково с повече от два часа закъснение. “Аз съм швейцарец, нося швейцарски часовник, затова закъснението ми е непростимо“, обезкуражаващо се обърна той към присъстващите. В зала „Марица“ на областна администрация бяха събрани депутатите Фани Христова, инициатор на срещата, Румен Данев, губернаторката Ирена Узунова, заместник министърът на спорта Лазар Каменов, спортната шефка на областта Силвия Тенчева, директорът на Спортното училище Генко Генев, изявени спортисти, шефове на клубове.

„Обиколих базите за борба в много от малките градчета на областта и не мога да скрия разочарованието си. В региона в Швейцария, в който живея, работи като спортен шеф Иван Ванков. Там от 20 години е и Георги Караманлиев, който докара цялата българска мафия в борбата“, добави с усмивка Мартинети. „Сега бях в залата в Тополовград, където преди 30 години е тренирал Караманлиев и виждам, че всичко е занемарено. Борбата иска малко пари, но се отблагодарява с шампиони. А България, и частност Хасковско, има много голям потенциал“, каза още Мартинети.

Той добави, че би подкрепил идеята в Хасково да се създаде академия по борба, в който да се обучават треньори.

На влизане в сградата на областната администрация спортният шеф бе провокиран от репортерка на Дарик радио – да се сборят с яйца. Мартинети с мощен замах смаза яйцето на журналистката, която веднага призна поражението си.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини