От х:

Днес в x:

Блок 28 на "Васил Левски" светна отново

Повреденото ел-табло е вече оправено, а децата на Недка тази вечер ще бъдат на светло

Блок 28-ми на бул. Васил Левски светна преди час. За това лично информираха от преслужбата на EVN Пловдив, след като във вчерашна публикация в Haskovo.net бе дадена гласност на факта, че един от входовете на блока стои без ток от 5 дни. Общото ел табло изгоряло в резултат на късо съединение, а EVN отказали да го ремонтират, понеже установили, че аварията била в зоната на етажна собственост, тоест извън тяхната юрисдикция. Частна фирма пък поискала 1500 лв, по думите на живеещите в блока, за да оправи инсталацията. Друга пък искала 2000. "Така и не знаем откъде дойде тази цифра. Всъщност е много по евтино" обясниха от пресслужбата на дружеството. Днес било осъществено светкавично проучване на случая. Било установено точното място на повредата и размерът на нанесените поражения. EVN открили фирма, която незабавно извършила ремонта и възстановила електрозахранването надвечер. Всичко това на сума 5-кратно по-малка от дотогава исканите цифри. Енергото пък поменило изгорелите кабели и повредените електромери в таблото. До вчера, те бяха непипнати от момента на късото-19 часа в петък.

За бързото разрешаване на случая спомогнали и хората, които след публикацията ни от вчера, започнали да издирват мясотто на аварията и след като го намерили, разкъртили стената. Авариралият кабел бил в коридора на първия етаж и на сравнително малък участък.

"Хората са свикнали, че всичко свързано с тока е на Енергото, но всъщност ел инсталациите във входовете и по етажите са техни и те отговарят за тях" обясниха EVN. Бързата развръзка на проблема бе обяснена с желанието на дружеството да помогне на хората да посрещнат Великден на светло.

Всичко е добре, когато завършва добре. Haskovo.net поздравява енергопреносителя за светкавичната реакция и влизането в положение на хората. Убедени сме обаче, че подобни казуси могат да се разрешават и без намесата на медиите, при поставяне на клиента над всичко. Както е в цивилизования свят от който уж и ние сме част.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини