От х:

Днес в x:

20 безработни започват работа по програма за временна заетост

20 безработни лица започват работа по Регионалната програма за временна заетост на Областна администрация – Перник от днес. Те ще изпълняват дейности по поддръжка на сгради държавна собственост и грижа за материалната база на държавни училища на територията на областта. Петнадесет от  наетите лица са на възраст над 50 г., а 5 – над 29 г. възраст. С тях са подписани договори за 6-месечна трудова заетост при 8 часов работен ден и възнаграждение в размер на минималната работна заплата.

Проектът се финансира  целево със средства от Държавния бюджет в размер на 44 160 лв. Чрез него се предоставя възможност на безработни лица, регистрирани в Дирекция „Бюро по труда”, да започнат работа. Проектът ще допринесе и за равитие на трудовите  умения и социалния опит на наетите лица.

Двама безработни, регистрирани в Дирекция „Бюро по труда”, от днес са назначени на работа в Областна администрация – Перник. В рамките на програмата, те ще обезпечават процеса по обща поддръжка на сградата на администрацията. Останалите одобрени кандидати са разпределени в държавните училища на територията на областта.    

Добри резултати бяха реализирани от Областна администрация – Перник през 2011 година чрез изпълнението на Регионалната програма „Добри стопани на държавната собственост и културно-историческото наследство”, която осигури временна заетост на 12 безработни лица. Социалният ефект от изпълнението на програмата намери отражение в поддържането на добрия вид на църковни храмове в областта и цялостно освежаване на помещенията в администрацията, които не бяха години наред обновявани.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини