От х:

Днес в x:

Фирми се декларират по 300 на ден, физическите лица се ослушват

Повечето от фирмите все още предпочитат да се декларират на място в НАП

По 300 фирми на ден подават годишни данъчни декларации в офиса на НАП в Хасково. Срокът за тях изтича в понеделник 2 април. Дотогава юридическите лица подават данъчни декларации и годишен отчет за дейността си, а тези от дружествата, които през миналата година не са работили, попълват само нулева декларация пред НАП.

5 950 компании от област Хасково вече са декларирали резултатите от дейността си през 2011 година. 3 225 от тях са го направили на място в НАП и в пощите. Останалите 2 725 са предпочели интернет и са пуснали декларациите си с електронен подпис. Ако внесат и дължимия данък в срок – т.е. до 2 април, тези фирми ще си спестят до 1 000 лева от налога.

От офиса на НАП в Хасково напомнят, че годишни данъчни декларации се приемат не само на място в офисите на приходната агенция. Същите могат да се подават на гише в 19 пощенски клона в областта, по пощата като писма с обратна разписка или по електронен път, като последното може да се ползва по всяко време на денонощието от работното място или от дома. Интернет-подаването на декларации ще бъде възможно и в почивните дни – събота и неделя.

Срокът за подаване на годишна данъчна декларация за физически лица е 2-ри май. По традиция, много от данъкоплатците чакат крайният възможен срок и пак по традиция извиват големи опашки в данъчното през последния ден. 

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини