От х:

Днес в x:

Запознанство в мрежата доведе до отвличане и изнасилване

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо П.М., на 45 г., за това, че на 6 януари 2019 г. в Пловдив, при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан на лишаване от свобода за умишлени престъпления, е отвлякъл и изнасилил 29-годишна жена.

По делото е установено, че обвиняемият се запознал с пострадалата в социалните мрежи. Той настоявал да се срещнат, но тя му отказвала. За да спре да я притеснява, жената се съгласила да поговори с него за няколко минути. На горепосочената дата, след като се качила в автомобила му в Пловдив, за да поговорят, той потеглил към София. По пътя заплашил жената с брадва, а когато пристигнали в дома му се съвкупил с нея, като я принудил за това със заплашване. За да си изгради "алиби" П.М., на местата, където знаел, че има видеокамери, нареждал на отвлечената да се държи приятелски с него.

Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение "задържане под стража", като към настоящия момент той се намира в затвора. Най-тежкото, предвидено от закона наказание за престъпленията, в които е обвинен, е лишаване от свобода за срок от 3 до 15 г.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини