От х:

Днес в x:

Грък се преби с АТВ край хасковската мотописта

Нико завърши в канала

Гръцки офроуд* пилот се потроши със своето АТВ край Хасково, докато участваше в международна обиколка на офроуд пилотити започнала от Кърджали. Преди няколко дни там се проведе международно състезание. След края му, всички 60-тина участници тръгнаха на обиколка из областта. Впоследствие маршрутът преминава през гръцкия град Орестиада и финишира в Кърджали. Още първия ден на обиколката бе белязан с инцидент.

Той стана край хасковската мотописта по черен и немаркиран път в посока село Манастир. Гръцкият пилот известен Никос Кагас, не можал да вземе завой и със своето АТВ се преобърнал в крайпътния напоителен канал. Пилотът пострадал тежко, стана ясно от първите огледи на пристигналия екип на Спешна помощ Хасково. Има фрактура на десния крак и ръка и удар в главата. По спешност пилотът бе откаран в хасковската многопрофилна болница. Изследванията със скенер показаха травма на гръбначния стълб. Състоянието на гърка е сложно.

Крайно недружелюбните офроуд пилоти отказаха всякакъв коментар за инцидента. Запазиха мълчание дори на въпросите на медиците, защо състезанието не е обезпечено с медицинска помощ и как може да карат по немаркирани трасета. Черният път над мотопистата буквално изтормози шофьора на линейката, който едва напредваше през неравностите. „Ми ако не можехме да влезем?” попита той момчетата с каски. Въпросът остана риторичен. Не стана и ясно какво щеше да се случи ако срещу идващата линейка бе излязла някаква каруца например. Нямаше никакво място за разминаване.

Офроуд пилотите карат главно по черни пътища за да не създават опасност за движението по нормалните пътни артерии. Те нямат разрешение да влизат в населени места и затова избират обиколни маршрути. През хасковската мотописта, по споменатия вече черен път, групата се насочва към харманлийско. Оттам към Ивайловград, Орестиада, Свиленград и пак Кърджали. Колоната умишлено караше разтеглена на километри за да не се опрашават идващите отзад.

Сред МПС-тата имаше Мотоциклети, джипове, АТВ-та и ръчно изработени офроуд автомобили.

• Офроуд/анг/-без път

Г.Христов

Пилотът бе тежко контузен
Медицинският екип едва го изкара от канала...
...и го натовари в линейката
"Безпътниците" караха най-вече с мотори и АТВ
Тези с Джипове пресичаха напряко

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини