От х:

Днес в x:

Най-успешните седмокласници: Математиката ни затрудни

Йордан и Елена

Елена Запрянова Иванова и Йордан Димитров Кичеков са най-добре представилите се седмокласници на тазгодишните изпити съответно в ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ и СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“.

Днес те получиха удостоверения за завършен 7 клас отгоре до долу с шестици и най-вероятно догодина ще учат в Пловдив. И двамата споделиха, че по-трудният изпит е бил по математика, но Данчо има една от най-високите оценки за страната – 5,46. И двамата искат да учат английски. И май до тук спират приликите между тях.

Ели изобщо не е предполагала какво я очаква. Целият този труд й се е струвал прекалено много. С течение на времето проумяла какво означава да кандидатстваш в езикова гимназия. Сега вече знае, че мечтата й да учи английски може да се сбъдне в една от двете елитни пловдивски гимназии. Любимият й предмет в училище е български език. За изпитите се е подготвяла с мама и тате. Те са завършили филология и математика, но не работят като учители. Въпреки ангажираността й през тази година продължила да се занимава и с пиано, а утре ще участва и в концерт, представящ годишната продукция. Един ден се надява да стане успешен адвокат.

Данчо пък е бил абсолютно наясно какво го очаква. Защото е по-малкото дете в семейството и знае от сестра си какво означава подготовка. Зарязал футбола, за да му стига времето и тръгнал по уроци. Въпреки това любимият му предмет си остава физическото възпитание. Категорично е избрал къде ще продължи образованието си – в АГ“Пловдив“, макар да не е наясно какъв точно иска да стане след това.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини