От х:

Днес в x:

Дует Мания: Заедно сме, обикаляме света и пеем

Юлия и Даниела от дует "Мания"

Може би мнозина не си спомнят, че корените на българския дует Мания са от Димитровград. Юлия и Даниела са родени тук и са закърмени с музика, защото техен баща е известния музикант Ташко Ташев. През последните три години дует Мания сякаш се скри от музикалната сцена. Даниела замина за Ню Йорк, където работи по клубове и учи, а Юлия е в София и след майчинството се отдаде на кариера по пиано баровете. Оказа се обаче, че за тези три години двете сестри имат няколко турнета в САЩ, участия по круизи в Скандинавия и още много приключения в Китай и Изтока. Преди дни приключи турнето им в Англия и Ирландия. Дует Мания се върнаха за малко в Димитровград и разказаха пред Dimitrovgrad.bgvesti.net какво се случва с тях.

- Как се чувствате в родния град?

Юлия: Добре, малко сме объркани, защото напоследък сменяме често места и къщи и ни е малко странно. Но пък сме при най-близките си хора и това е най-хубавото.

 Даниела: Станахме нещо като граждани на света, особенно САЩ стана нещо като втори дом за мен. Аз от близо три години живея там с моя съпруг Иво, в началото беше много трудно докато свикнем. Ню Йорк е голям град и е вярно това, което казват, че мегаполиса никога не спи. По всяко време по улиците, в магазините, в метрото виждаш хора. Започнахме да свирим по различни клубове. Когато пристигнахме, обаче работих в няколко групи с черни музиканти, ходих на уроци по оперно пеене при известна оперна прима и сега имам амбицията да уча в Нюйоркската джаз академия. Аз имам страст към саксофона и още когато се обучавах в Музикалната академия в София усвоих този инстумент и не преставам да развивам това умение.

- На практика вие сте далеч една от друга, едната е в София, другата в Ню Йорк, как се събрахте за турнетата в САЩ?

-Юлия: Още докато бях в майчинство ми отправиха покана за участие в едно изложение в Лас Вегас. В началото ми звучеше нереално - бях родила и се бях откъснала от голямата сцена, само от време на време пеех в софийски клубове. Но после размислих и реших да замина за Вегас. Дани дойде от Ню Йорк и чрез импресарио задвижихме нещата. Последваха концерти в по-големите американски градове. След първата година ни харесаха и така вече трето лято правим нещо като малки турнета, но не само пред българската общност в САЩ.

- Даниела: Може да звучи гръмко, но не е много трудно да пееш в Америка, ако имаш талант и желание. Американците харесват хубавата музика, без значение от кой край на света е тя. Ние с Юлия знаем да пеем много добре английски, а това отваря врати в страната на неограничените възможности. Пък и винаги сме имали желание да се развиваме и да вървим напред.

- Сега сте в България, колко време ще останете и няма ли да преборите слуховете, че сте разделени, че дует "Мания" се е разпаднал с някоя нова песен?

Юлия: На подобни писания одавна не обръщаме внимание, заедно сме, обикаляме по света нищо, че живеем в различни краища и готвим нов, трети албум. Много вероятно е той да е на аглийски език и да го запишем в Америка. Макар да знаем, че английските поп песни не се приемат добре у нас. Все пак публиката е българска. Все още умуваме, повечето от песните са готови и ще изненадаме тези, които ни харесват с нещо по-различно.

Дани ще остане в София до края на октомври, планирали сме няколко участия по клубове заедно, после тя отлита за Ню Йорк и така до следващото предизвикателство. Всъщност най-важното е да не се отказваш от мечтите си и да ги следваш, тогава всеки ще успее.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини