От х:

Днес в x:

Фолклорен концерт и еньовденска украса в първия ден на "Хасково срещу дрогата"

    Фолклорен концерт изнесоха деца и младежи на днешния празник Еньовден на площад "Свобода" в Хасково. Той е част от програмата на кампанията "Хасково срещу дрогата 2019" по повод Международния ден за борба с употребата и разпространението на наркотици - 26 юни.

    Мотото на концерта бе "Силата на фолклора". В него участваха детски и младежки фолклорни формации: ансамбъл "Хасково", ансамбъл "Златна Тракия", Гайдарския състав към община Хасково, ансамбъл "Южняци", детски танцов ансамбъл "Южняче", школа за народно пеене към читалище "Зора", Народен оркестър-Хасково, деца от детска градина "Слънце, детска фолклорна група "Хорце", възпитаници на Боян Митев, Музикалната школа към военен клуб-Хасково.

    Непосредствено до откритата сцена беше разположена шатра, в която децата от школата по етнография към Младежкия център твориха еньовденски венчета и украса.

    Присъстващите на празника имаха възможност да минат под еньовденски венец за здраве.

    Инициативата за провеждане на кампанията е на община Хасково, Превантивно-информационен център по наркотични вещества към Младежкия център, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

    Сред зрителите днес беше кметът Добри Беливанов.

    Днешният фолклорен празник завърши с кръшно българско хоро под съпровода на Народния оркестър.

    В програмата на кампанията "Хасково срещу дрогата 2019" са включени и други инициативи, които продължават до 29 юни. Цялата програма може да видите тук.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ту
      Тур до коленко
      2 -3
      22:29, 24 юни 2019
      Хасково е пълно с дилъри на дрога!!!Лошото е че и непълнолетни посягат към дрогата,и дори продават!!!Полицията да хване някой дето зарежда дилърите,не жертвитчки-бушончета с по-една цигара или едно грамче!!!
    • 2
      Ха
      Хасковлия
      6 -1
      07:19, 25 юни 2019
      Поздравления за културата на общината. Страхотен концерт, фолклор, деца, свят празник срещу социален бич. Децата са нашето бъдеще. С такива деца Хасково има бъдеще.
    Последни новини