От х:

Днес в x:

На Илиева нива почетоха 106 г. от трагедията на бежанците от Тракия

Изображение 1 от 6

    Възпоменателната церемония се състоя на Илиева нива по повод 106 години от трагедията на бежанците от Тракия, съобщиха от областна администрация. Националният младежки събор „Илиева нива 2019“ се организира от кмета на община Ивайловград Диана Овчарова с подкрепата на Съюза на тракийските дружества. Официални гости на поклонението бяха вицепрезидентът на Републиката Илияна Йотова, областният управител на Хасково Станислав Дечев, народните представители от ГЕРБ Евгения Ангелова и Митко Полихронов, председателят на Съюза на тракийските дружества Красимир Премянов, представители на тракийските клубове от цялата страна, наследници на бежанците.

    „Илиева нива е място за поклонение и за дълбока скръб. Илиева нива е българската светиня, напоена с невинната детска кръв и с реките от сълзи на потомците на избитите тракийци. Но колкото и силна да е болката ни, ние не можем да променим миналото. Можем единствено да живеем така, че днес и утре, и никога повече,  да не се случват чудовищните зверства, станали тук преди 106 години“, каза в словото си Станислав Дечев. 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Дечев говори за ЧУДОВИЩНИ ЗВЕРСТВА и е точен Но да го попитам ---вашият представител в ЕИП Ал Йорданов а и съмишленикът ви Харалан -------- антрополог говори съвсем други неща --за гостоприемство и присъствие На кого да вярва народа или при всяка смяна на правителствата да сди сменяме чипа
    • 2
      98
      987098
      4 -2
      05:31, 2 юни 2019
      Мутрите на Боци Маймуната и Башибозука на Манго Доган избиха 2 милиона Българи
      .....
      Областния и всеки който ги подържа е съучастник в тия убийства
    • 3
      55
      55431111
      0 0
      15:48, 2 юни 2019
      Кирчо банката съча там ли е, все нагаждачи. Дядо ми, баба ми, затворена страница. Viva Evropa. Там е истината, кой е млад, терминал 1 или 2. За бедняци терминал 1,. Изгониха кокалите им, от гроба не ги вдигайте тракийците.
    • 4
      55
      55431111
      0 0
      15:51, 2 юни 2019
      .... Изгниха... А не изгониха,
    Последни новини