От х:

Днес в x:

Обсъждаха как да превърнат Димитровград в атрактивна инвестиционна дестинация

    Среща-дискусия за развитието на община Димитровград като атрактивна инвестиционна дестинация бе организирана днес в кметството. Инициативата бе на градоначалника Иво Димов.

    "Знаете за нашите усилия в последните години Димитровград да възвърне своето място на икономическата карта на България - един сложен, труден и бавен процес, който в последно време набира скорост", заяви Димов при откриване на форума. Според него, за да не бъде стихийна тази инициатива е нужно да се подплати с няколко стратегически документи. Те са свързани с демографското положение, тенденцията и развитието на пазара на труда, връзката образование - бизнес и разширяване на индустриалните зони на територията на общината.

    За изготвяне на такъв актуален анализ и доклад с препоръки за развитие на общината, през октомври е бил сключен договор с фондация „Тракия Тех“, съобщи още кметът. Срокът на договора е до средата на декември тази година. Целта е чрез него да се откроят уникалните предимства на Димитровград и да се утвърди визия за развитието на общината, посочи още Димов.

    Според председателя на Управителния съвет на "Тракия Тех" Георги Стоев, опитът, който имат като стратегически консултант на Икономическа зона Тракия Пловдив показва, че естествено географско разрастване на зоната е в посока Димитровград.

    "Към нас имаше интерес от по-големи общини, но ние преценихме, че стратегическото положение на Димитровград и Хасково, и най-вече изключително работещият екип на община Димитровград, са основните причини да изберем вашата индустриална зона", поясни Георги Стоев.  Той подкрепи идеята на Иво Димов да се планират бизнес и икономически стъпки в далечен хоризонт, защото това показва и опита на Пловдив и тяхната икономическа зона.

    „Щастлив съм, че темата за утвърждаването на Димитровград като инвестиционна дестинация се поставя точно в този момент и по този съвременен начин, защото знам, че за постигането на тази амбициозна цел, трябва да се ангажират утвърдени специалисти" заяви Областният управител Станислав Дечев, който уважи форума. В него се включиха още представители на Българската търговско -промишлена палата -Хасково, службите по заетостта и образованието, директори на гимназии, експерти и др.

    Видео по темата - вижте тук!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Пе
      Петко Владов
      1 -1
      23:13, 19 ное 2017
      Като се махнат повечето от тези хора, които виждате на снимката и дойдат други млади, амциозни и не обременени с тежкото бреме да лъжат и крадат тогава може да си говорим, че Димитровград ще стане привлекателна дестинация. Тук добавям и бившия кмет Стефчо, както и неговите фалшиви кръгове съществуващи само от взаимен интерес за кражба, измама и лъжа.
    Последни новини