От х:

Днес в x:

От Хасково поискаха оставката на Валери Симеонов, разследвали го за връзки с терористи

    Бивши активисти на Националния фронт за спасение на България (НФСБ) на вицепремиера Валери Симеонов поискаха оставката му на пресконференция в Хасково. В областния град пристигнаха знакови лица от партията – Велизар Енчев, Димитър Байрактаров, бивши областни и общински координатори на НФСБ, в ключително от Бургас, откъдето тръгва партията.

    В специално обръщение бившите активисти заявяват, че над 80 процента от членовете на партията, както и цели структури, са напуснали. “В знак на протест срещу предателството на лидерите на НФСБ оставки подадоха (или силово бяха отстранени) областните ръководства в София, София-област, Бургас, Шумен, Враца, Русе, Плевен, Търговище, Хасково”, пише в обръщението. В тези региони НФСБ вече не съществува, заяви Димитър Байрактаров.

    Той допълни, че голямата лъжа за 300 лева минимална пенсия е голямата измама на лидерите на патриотите.

    Бившият областен координатор на Бургас Ангел Божидаров пък разказа от първо лице истината за предизборната агитация на НФСБ за минималната пенсия. “Валери Симеонов присъства на 12 предизборни събрания в област Бургас. Седях до него. Той заявяваше: “Независимо кой ще спечели първото място на тези избори – ГЕРБ или БСП, прогнозите са, че Обединените патриоти ще са трети. Когато ни поканят за разговори след изборите, ще стоим прави и когато ни попитат защо не седнем, ще заявим: когато подпишете за 300 лева пенсия, ще седнем и едва тогава ще преговаряме”. Лъжа е, че обещанието е било за края на мандата. Доживях на 57 години да излъжа 80-годишната си майка”, допълни Ангел Божидаров.

    Димитър Байрактаров пък заяви, че вицепремиерът Валери Симеонов е разследван в Азербайджан за контакти с терористички организации. Българската прокуратура е получила съдебна поръчка от тамошните власти във връзка с тежки обвинения по два члена от азерския наказателен закон – за контакти с терористични организации. Съдебната поръчка е от юли миналата година. Самият Байрактаров вече е бил разпитван в столичното следствие по тази преписка, но не даде подробности заради следствената тайна. По думите му самият Валери Симеонов е отказал да се яви на разпит.

    Байрактаров допълни, че заедно с Ангел Божидаров са били членове на Националния политически съвет на НФСБ и бе категоричен, че висшият орган на партията никога не е вземал решение за коалиция с ГЕРБ.

    Коалирането с ГЕРБ, които до изборите бяха наричани “олигархична партия”, е сред основните причини за напускането членове на НФСБ, заяви Велизар Енчев.

    Бившият областен координатор на Хасково Кръстьо Кръстев пък заяви, че над 20 структури от региона са напуснали НФСБ и го подкрепят.

    Според бившите активисти подобни процеси текат и във ВМРО и Атака. И призоваха хората да напускат тези партии заради лъжите и предателството на лидерите им.

    В отговор на журналистически въпрос Димитър Байрактаров посочи, че алтернатива има и се водят разговори за създаване на нова патриотична организация.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (20)

    • 1
      No
      Nostradamus
      38 -4
      13:55, 6 ное 2017
      Наглидахме се, на слушахме се. Никой ли не разбра, че демокрацията, тръгнала от древна Елада, само отслабва държавата? Не коментирам писаното по-горе. Може да е истина или пропаганда. Коментирам миналите 28 г., един човешки живот, в който вървим назад. Обезвериха ни, обедняхме финансово и морално, разделиха ни, скараха ни. Човек за човека стана вълк. Не с бюлетина, а със 7.62 и 9 мм трябва да гласуваме. Бог да пази България!
    • 2
      Чо
      Чобанина
      16 -22
      13:58, 6 ное 2017
      Един българин - воевода, двама българи - чета, три... Виж коментара
    • 3
      Ос
      ост
      15 -15
      14:18, 6 ное 2017
      "Бивши активисти на Националния фронт за спасение на България (НФСБ)".
      Повече няма какво да се коментира. Само те не осъзнават, че са отдавна "бивши", т.е. никои.
    • 4
      Ба
      Байрактар Мошенников
      7 -16
      15:08, 6 ное 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 5
      Ба
      Байрактар Мошенников
      6 -14
      15:20, 6 ное 2017
      Божко, ти не трябваше ли новия си политически прое... Виж коментара
    • 6
      __
      _______
      27 -7
      16:03, 6 ное 2017
      Симеонов и нечистоплътен,корумпиран и лъжлив политик.Спомнете си как като Матросов на амбразурата защитаваше Пепи Белото/Петър Москов/ и Малкия мавър.Какво повече да кажем.
    • 7
      Ре
      реалист
      9 -16
      18:15, 6 ное 2017
      Тъпаци като ядохте под крилото на Симеонов беше ха... Виж коментара
      • не чувстваш ли, че вижданията които представяш са всичко друго но не патриотични. Ядохте, под крилото... ТОВА ДА НЕ Е МАФИЯ? В патриотична партия хората отиват от любов към Родината и желания да я направят по-добро място за децата си. За сега стана само по-добро място за децата на лидерите и няколкото им депутати. Явно всичко е било лъжа с цел докопване до властта и мощно лапане. И трите партии клекнаха като куче, да ги вържат и еб..т когато Бойко каже и му е кеф. Това какво е? КИРИЯКСТЕФЧОВЩИНА!!!!!
    • 8
      Ем
      Емилия
      16 -2
      18:38, 6 ное 2017
      То не бяха обещания то не бяха кандарми докъто докопат кокала какви патриоти какви пет лва това са наи големите мушеници които не му се работи става депотат на даржавна хранилка пет години плете си кошницата за още петнадесет докъто е на власт а ние бедния народ кучета го яли патриоти ли линч за Каракачанов Симионов джамбаски бои до спукване и повече данеса продумали думата ПАТРИОТИ
    • 9
      Сл
      Случаен
      11 -4
      20:49, 6 ное 2017
      Ей тоя Кръстьо Кръстев,бившо протеже на Георги Иванов(бившият кмет на Хасково),.......тръгнал от БСП....после Атака.....после НФСБ....Накрая със Слави Бинев-(ДПС)......Тоя родоотстъпник------Юда........Продажник...!!!!!!!!!!
    • 10
      Ей
      Ей Тоше,
      0 -3
      21:38, 6 ное 2017
      Ама от край време си си фен на тия националисти в Хасково мама му стара.
    • 11
      Ей
      Ей Тоше,
      2 0
      21:45, 6 ное 2017
      Не си ли леко неграмотна? В едно изречеие правиш по 5 правописни грешки! Иначи в общи линии съм съгласен с това което казваш.
    • 12
      Бо
      Божидаров
      2 0
      22:24, 6 ное 2017
      Спокойно Севде и проекта ще видиш и политическия край на Наполеон ще видиш.А това че излъга пенсионерите не са плювки а факт.Затова конгресите са закрити.
    • 13
      25
      258146
      4 -6
      06:28, 7 ное 2017
      Глупак до глупака наредени. Как могат изобщо да си мислят, че някой им вярва. Гледат да се докопат до парламента само за голяма заплата и живуркане. Особено този Велизар Енчев направо е изкукал. Те са си БСП, съюзено с ДПС. Жалба да са там, в парламента. НФСБ отстъпиха само за пенсиите, но до края на мандата има още време. Аз харесвам Валери Симеонов и много хора го харесват. Прави каквото може, не стои със скръстени ръце. Патриотите не са върли националисти, каквито се опитват да ги изкарат, макар че има между тях и такива, дето на моменти прекаляват с думите, но далеч не са само те. На този етап са единствено възможните партньори на ГЕРБ. А тези от снимката са измислени герои. Да са свършили, каквото е нужно, докато са били в парламента. Сега патакламите им са излишни. Пък и никой нито им вярва, нито ще ги последва.
      • Бо
        Божидаров
        2 -1
        16:42, 8 ное 2017
        Не се ядосвай ще вдигнеш кръвно.Пази си злобата за изборите когато ще видиш кон боб яде ли.
    • 14
      Ne
      Neli
      2 0
      11:39, 7 ное 2017
      този корумпиран лъжец
    • 15
      Ne
      Neli
      0 0
      11:40, 7 ное 2017
      Спря работата на толкова честни хора
    • 16
      Ne
      Neli
      1 0
      11:42, 7 ное 2017
      Прави се на патриот а има връзки с терористи....срам !!!
    • 17
      Ne
      Neli
      0 0
      11:44, 7 ное 2017
      кога ще спре тази анархия?
    • 18
      Ne
      Neli
      0 0
      11:46, 7 ное 2017
      Никога Нели...
    Последни новини