От х:

Днес в x:

Монтираха двоен надпис "Димитровград" на площад "Поезия"

    Монтирането на двоен надпис "Димитровград" - на латиница и на кирилица започна днес на площад "Поезия". Този на латиница е с цветни букви, с размер 1,20 м., които са разположени на различни височини. Надписът на кирилица ще е с бели букви над цветния и ще заема 1/3 от него.

    От Общината коментираха, че в самото начало проектът е бил атракцията да е с двоен надпис, а не каквито са били коментарите в социалните мрежи. Буквите са с LED осветление, изработени са от пластмаса и са с метална конструкция. И двата надписа ще светят.

    Става дума за атракция и реклама, а не за официален надпис на Димитровград, коментираха още от Общината. Идеята е взаимствана от София, а надписът е дарение на стойност 16 000 лв. от фирмата, която извършва ремонта на централна градска част.

    Очаква се довечера буквите да светнат, ако всичко по монтирането им е наред. Утре в пространството около надписа ще бъде поставено и озеленяване с поливна система.

    Междувременно на площада започна поставянето на декоративните чадъри, част от проекта за ремонт. Поставени към момента са и 21 камери за видеонаблюдение на централна градска част.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Сс
      СС
      21 -4
      13:46, 24 авг 2017
      16 000 лв. айде полека да не струва толкова,че и подарък,много щедра тая фирма - за 5 185 000 лв. които прибраха за тая козметика ,която направиха в центъра ,тия букви трябваше да са от злато ...
    • 2
      Х
      х
      9 -5
      14:51, 24 авг 2017
      Кой в крайна сметка е отговорен за латиницата???
    • 3
      Св
      св.Трифон
      14 -3
      15:55, 24 авг 2017
      Ниско самочувствие и комплекс за малоценност проличава от тези надписи.Жалко е и тъжно !Кога нашият народ ще се осъзнае, че европейската цивилизация тръгва от тук..от Тракия..преди 7000 години.Сиреч да сме горди и с достойнство!Предлагам-На кирилица да са големи буквите с цветовете на трибагреника ни ,а латинските да бъдат малки и черни.Така се прави в държавите със самочувствие...Ало ,кмета не виждаш ли че ни се смеят .....?
    • 4
      Ав
      Автор
      12 -1
      15:57, 24 авг 2017
      Видели ли сте плочките? Тези черните и белите продълговати плочки. При тях най-ясно си личи как на места са сменени единични бройки. Новите са лъскави, а старите са захабени и вече матови. Да не ги бяха сменяли въобще. Сега е направо смешна работа.
    • 5
      Ав
      Автор
      5 -1
      16:01, 24 авг 2017
      Ами храстите, които растяха до пейките до шадравана? Не можеше ли само да бъдат разредени и подкастрени? Защо са премахнати изцяло?
    • 6
      Те
      теле
      13 -1
      16:34, 24 авг 2017
      Днес прочетох един виц:
      Изповед на един депутат или кмет беше:
      Всичко, което имам, съм ОТКРАДНАЛ.
      Само дипломата и книжката си купих сам!
    • 7
      Те
      теле
      5 -1
      16:36, 24 авг 2017
      БГвести, стилистично надписа заприличва на вашето лого :)
    • 8
      12
      123
      4 -1
      17:16, 24 авг 2017
      Екстериора е супер откривайте и казината.
    • 9
      Са
      Само
      9 -1
      21:24, 25 авг 2017
      Само простащина и кражби лъха от този ремонт. Не може от един тройкаджия и кмет-лъжец да се очаква да направи нещо хубаво. Пейките, осветителните тела, настилките... и за капак надписите, особено на латиница проличава селския манталитет на една цяла общинска администрация. За какво са необходими тези надписи. Ние знаем, че живеем в Димитровград. На края на града също има табели кое е населеното место. Или някои се главозамаяха и не знаят къде са и този надпис да им напомни къде са. Нали уж се създаде цяла дирекция за европейски проекти. Какви специалисти и проектанти работят там. Трябва ли да се усвояват пари и заплати за нещо съвсем непотребно за гражданите. А надписът димитровград на черен фон и то на кирилица довършва всичко, и прилича на тъжна вест или жалейка. Тези погребаха Димитров-град. Много тъжно! Много! Аман от простаци и крадци!
    • 10
      Жа
      Жалка работа
      5 -1
      12:11, 26 авг 2017
      Напълно излишен ремонт на булеварда. Сега е много по-непривлекателен - кич с този надпис, плажни скари вместо скамейки, на всеки 10 метра метален стълб/повече са от дърветата на булеварда/ с огромни лампиони, който "молят" гамените да ги строшат. Кметът ни, за да е първенец в усвояването на европейски пари, хвърли на вятъра милиони.

    Случаен виц

    Последни новини