От х:

Днес в x:

Почистват "Трите музи" и озеленяват центъра на Димитровград

    Паметникът на Трите музи на площад "Поезия" бе основно почистен днес по специална технология -т.нар. безпрашно пясъкоструене. Дейностите са част от ремонта на централна градска част в Димитровград, който се извършва по проект на стойност 5 185 000 лв.

    Според първоначалната идея, паметникът трябваше да бъде преместен в южната част на площада, но намерението не бе реализирано заради проблеми с документацията и евентуалното му ново монтиране.

    През настоящата седмица започна и озеленяването на бул."България", като на финала ще бъдат засадени над 10 000 дървета, храсти и цветя. Част от дейностите са приключили, като монтирането на осветителни тела по алеята, както и под тунелите. Част от прозрачните глобуси на лампите вече станаха обект на вандалски прояви, сигнализира днес кметът Иво Димов.

    Почти е завършено и почистването и обновяването на колоните от двете страни на булеварда. Продължава монтирането на поливната система в зелените площи, както и ремонта на шадравана на площад "Поезия". 

    Предстои поставянето на градски часовник, видеонаблюдение, пейки и кошчета за смет, както и други дейности. Официалният старт на проекта бе даден през декември 2016 г., Срокът за изпълнението му е 24 месеца.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Ав
      Автор
      5 -3
      15:53, 4 авг 2017
      Какво се случи с всички пейки? Човек няма къде да седне.
    • 2
      Ди
      димитровградчанин
      5 -4
      17:52, 4 авг 2017
      Човека няма къде да седне, защото там е строителен обект и няма работа да сяда. Търпение, търпението му е майката, но на пустия Българин това най-много му липсва.
    • 3
      Ti
      titi
      14 -1
      18:29, 4 авг 2017
      Ами как да не е строителна площадка, като се измислят ненужни мероприятия за да се усвояват средства, миене, бърсане, замацване, обезпрашаване, замитане, замазване, изкърпване, подсушаване, облизване, боядисване на колони с тези 1 милион които хвърлихте за боядисване, строителите на града щяха да построят няколко сгради. Сега има копане, закопаване, трамбоване, мокрене, сушене и подмяна на счупените плочки по време на миенето на останалите, защото багери и камиони се разкарват къде ли не по настилката е ма и за тук трябват 1 милион лева. За да унищожим скамейките и осветителните тела 200 000 лева, да купим нови и да ги монтираме 500 000 лева, да разширим шадравана с 0,5м. 400 000 лева, да купим да монтираме нови помпи и дюзи и лампи 700 000 лева, да измием паметника 200 000 лева, за шарени букви 100 000 лева за камери, които няма кой да наблюдава 500 000 лева, часовник 200 000 и остава някакъв си половин един милион за който ще се намери за какво да се изхарчи!
      КРАДЕНЕ, КРАДЕНЕ и нямат наяждане, искат милион и половина за да ненужен ремонт на бабешки пазар, хвърлят някви 2-3 милиона за ремонт на спортна зала, някви милиони отиват за безмислено разкопаване на училищните дворове.
      Управниците се чудят какви дейности да ни представят за да могат да крадат едни пари за стоителство, защото партията майка правилно е сметнала, че там най трудно се хваща краденето и за това в града се руши за да се "гради".
      • Ав
        Автор
        5 0
        09:39, 7 авг 2017
        Напълно съм съгласен с Тити. Толкова много пари се харчат за неща, които едва ли са от голяма полза за гражданите. А и очевидно целта не е това. Целта е да се похвалим колко много сме усвоили (кой колкото се е уредил).
    • 4
      Ва
      Ваньо
      2 0
      15:13, 7 авг 2017
      Съгласен съм и аз с Тити. И не виждам кому е нужна цялата тази несмислена ремонтна дейност на така или иначе пустият ни център? Града остана без хора Г-н Кмете!!!Помислете не как да преустройвате и ремонтирате с ненужни ремонти за да усвоите някой лев,а помислете как да се завърнат всички кадърни млади хора обратно в родният си град и да задържите всички останали,които са наред да ги последват .Защото не ремонтите ще задържат хората в града ,а наличието на повече работни места и поле на реализация!
    • 5
      То
      Този
      1 0
      20:50, 7 авг 2017
      Този кмет като се накраде хубаво, няма да остане в града. Ще си живее в някой голям град, а тука бабите и дядовците да "живеят" сред камъните които само размърдаха и окрадоха парите. И затова се руши , за да може да се краде. Нашите родители строиха безплатно, сега тези крадат организира-но. Не напразно ги кръстиха шайка от крадци. Какви специалисти има в общината, които планират необходими проекти? Никакви, приближени до кмета по партийна и близаческа необходимост. Те не са проектанти и кмета ги използва само за едно, да полагат подписа си при приемането, а той си седи на сянка и си усвоява грешните пари от народа. Тези пари ще ги плащаме ние. Това е един безполе-зен обект за димитровградчани , но тях никой не ги пита. Шайката си гласува и усвоява! Нещастници.Това няма да остане безнаказано. Господ си знае работата. Да крадеш от бедния народ.
    • 6
      То
      Този
      2 0
      06:11, 8 авг 2017
      Чета статията и недоумявам. Кметът-лъжец все едно, че пада от луната. Цитирам част от статията- "Според първоначална идея, паметникът трябваше да бъде преместен в южната част на площада, но намерението не бе реализирано заради проблеми с документацията и евентуалното му ново монтиране." Парите за този обект- 5 185 000 лв. са отпуснати по одобрен проект. Сега излиза, че има проблеми с документацията. Това показва, че общината не си е свършила работата по проекта, като се започне от експертния съвет, който е приел един мърляв обект. В този уж експертен съвет се започва с това " Кой е проектанта ? От нашите или от другите. Сега този проект е проектиран от нашите и може да бъде прекрояван постоянно и както си искаме.Какво от това, че парите ще се усвоят, без да бъдат свършени дейности. Какво от това,че дирекцията на Дончева не си е свършила работата. Но за това кметът-лъжец си трае и не сигнализира. Защото това са негови хора, които работят за него, а не за общината. Как така е реагирал за осветителните тела, а за нескопосания проект, дело на негови хора не. Хора събудете се. Вижте какъв кмет си имате. За това което трябва да сигнализира и да вземе мерки си трае, а за това за което си има органи и хора, сигнализира. Това е за да се каже, че е много съпричастен и не дава на друг да краде. Защо не види и другото. Само на 100 -на метра, от един блок на бул." Д.Благоев" падат отломки и е опасен за живота на гражданите. За него няма проект, няма отпуснати средства. Но за този ненужен обект има. Могат ли специалистите от отдела на Дончева да различават нужни и ненужни обекти. Да изпълняват и съгласуват проектите съгласно нормативната уредба. Или на тях всичко им е позволено. Жалко господин кмете. Пък и какво може да се очаква от един тройкаджия от минния техникум. Защо не вдигне очи и да види падащите комини от блоковете над така скъпия обект! Позор!

    Още новини

    Последни новини