От х:

Днес в x:

28 °C

Правят виртуална кухня Марица – Мерич, издирват традиционни рецепти

Изпълнение на проект “Виртуална кухня Марица – Мерич” започна Регионалното сдружение на общините “Марица” в партньорство с турския регион Мерич. Това съобщиха на пресконференция днес в РСО заедно с партньорите от Мерич, представени от председателя на тамошната Търговско-промишлена палата. РСО “Марица” е водещият партньор в проекта, финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество “България – Турция 2014-2020”. Проектът е с продължителност 15 месеца, с общ бюджет за двамата партньори 81 267.15 евро. На брифинга присъстваше и новият председател на сдружението на общините Маргарита Георгиева, заместник-кмет на община Тополовград.

В рамките на проекта ще се издирват традиционни рецепти от двата региона, ще се проучват кулинарните традиции в отделните райони, ще се създаде апликация за мобилни устройства за рецепти за различни ястия. Ще бъде създаден и рецептурник с традиционна кухня “Кулинарна наслада от Хасково и Мерич”, както и видеа с приготване на различни гозби.

“Надяваме се да покажем на света нашето кулинарно богатство”, заяви на брифинга Маргарита Георгиева. Целта на проекта е и да допринесе за развитие на устойчив туризъм в двата региона.

РСО „Марица“
Бизнес Инкубатор
6310 Клокотница, Хасково
тел./факс: +359 38 664869
maritza@maritza.info
www.maritza.info

Тази публикация е направена с подкрепата на Европейския съюз, чрез Програма за трансгранично сътрудничество Interreg-ИПП България-Турция 2014-2020, CCI No 2014TC16I5CB005. Съдържанието на публикацията е отговорност единствено на РСО „Марица“ и по никакъв начин не трябва да се възприема като израз на становището на Европейския съюз или на Управляващия орган на Програмата.
 

Хороскоп за 20.05.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини