От х:

Днес в x:

Правят виртуална кухня Марица – Мерич, издирват традиционни рецепти

Изпълнение на проект “Виртуална кухня Марица – Мерич” започна Регионалното сдружение на общините “Марица” в партньорство с турския регион Мерич. Това съобщиха на пресконференция днес в РСО заедно с партньорите от Мерич, представени от председателя на тамошната Търговско-промишлена палата. РСО “Марица” е водещият партньор в проекта, финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество “България – Турция 2014-2020”. Проектът е с продължителност 15 месеца, с общ бюджет за двамата партньори 81 267.15 евро. На брифинга присъстваше и новият председател на сдружението на общините Маргарита Георгиева, заместник-кмет на община Тополовград.

В рамките на проекта ще се издирват традиционни рецепти от двата региона, ще се проучват кулинарните традиции в отделните райони, ще се създаде апликация за мобилни устройства за рецепти за различни ястия. Ще бъде създаден и рецептурник с традиционна кухня “Кулинарна наслада от Хасково и Мерич”, както и видеа с приготване на различни гозби.

“Надяваме се да покажем на света нашето кулинарно богатство”, заяви на брифинга Маргарита Георгиева. Целта на проекта е и да допринесе за развитие на устойчив туризъм в двата региона.

РСО „Марица“
Бизнес Инкубатор
6310 Клокотница, Хасково
тел./факс: +359 38 664869
maritza@maritza.info
www.maritza.info

Тази публикация е направена с подкрепата на Европейския съюз, чрез Програма за трансгранично сътрудничество Interreg-ИПП България-Турция 2014-2020, CCI No 2014TC16I5CB005. Съдържанието на публикацията е отговорност единствено на РСО „Марица“ и по никакъв начин не трябва да се възприема като израз на становището на Европейския съюз или на Управляващия орган на Програмата.
 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Последни новини