От х:

Днес в x:

Три песни се борят за химн на Димитровград

    За химн на Димитровград ще се конкурират три песни, стана ясно на среща с медиите днес в сградата на Общината днес. На нея председателят на комисията по култура Гроздан Грозев огласи протокола от проведеното вчера в София заседание за избор на официална песен на Димитровград. В журито влизат, освен Гроздан Грозев, маестро Доцо Вътков, Евгени Димитров-Маестрото, Виктор Чучков и поетесата Ваня Щерева.

    Одобрените песни са „Свещен град“ с автор на текста Петко Каневски и музика на Ваня и Ангел Ангелски, „Химн на Димитровград“ с текст на Ана Топалова и музика на Минко Ламбов и „Здравей Димитровград“ по текст на Атанас Капралов и музика на Хайгашод Агасян.

    На срещата стана ясно още, че четири са били текстовете, получили одобрение в първия етап на конкурса. Сред тях и песента  „Здравей Димитровград“ по текст на Атанас Капралов и музика на Вячеслав Кушев. Според комисията, тя не отговаря на зададените критерии, защото не е специално написана за конкурса и е звучала за 60-годишнината на Димитровград в изпълнение на Ваня Костова.

    Одобрените от комисията три  предложения предстои да бъдат публикувани на официалния сайт на Община Димитровград. Ще бъде ще дадена възможност на хората да гласуват онлайн за избор на химн на Димитровгпад

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини