От х:

Днес в x:

Въвеждат талони за Синята зона в Димитровград, увеличиха и паркоместата

    С талони вече ще става таксуването в Синята зона в Димитровград. Те ще заменят издаването на касови бележки и ще влезнат в сила от 2 май, съобщи днес шефът на Общинското предприятие "Организация и контрол на движението, паркинги и охрана" Красимир Янчев. Талоните са със снимка на Община Димитровград и са два вида. 

    На днешната сесия на Общинския съвет бяха приети и редица промени в Наредба №9, касаеща платеното паркиране в града. Синята зона се разширява, в момента 60 са местата за паркиране, с приетите промени те стават близо 180.

    Паркингът зад ресторант "Москва", където се събираха нелегални превозвачи става платен с 30 минутен безплатен престой за граждани. След това ще има таксуване е по 1 лв. на час. Ще бъдат поставени бариери, а влизането ще е с електронни чип карти, поясни Янчев.

    Другият паркинг, който влиза в Синята зона е този до офиса на ДСК и пощата с 11 парко места, намиращи се пред фурната за хляб. Платено ще е паркирането и в отсечката по бул."Д. Благоев" от кръговото кръстовище до пресечката с ул."Р.Ролан" с 24 места. На входа на ул."Р. Ролан" и бул."Д.Благоев", където има по 5 паркоместа от двете страни също се включват в Синята зона. Промените влизат в сила в 14-дневен срок от приемането на решението на ОбС.

    На следващата сесия на Общинския съвет ще бъдат внесени промени и в Наредба №10, с които се иска отпадане на 15-те минути безплатен престои в Синята зона, допълни Красимир Янчев. С влизането в сила на талоните пак ще има 15 минути толеранс за шофьорите, тъй като те са упоменати върху гърба на талона.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ни
      Никаква мисъл
      5 -2
      11:31, 27 апр 2017
      Въведете СМС паркиране както правят останалите общини. Талоните да останат за тези над 3.5т.
    • 2
      Тъ
      Тъй ама...
      4 -2
      13:22, 27 апр 2017
      зелените човечета ще останат без работа.Къде ще намират работа на "наште хора"
      • Ло
        Лопо
        0 0
        13:42, 27 апр 2017
        Няма да останат без работа, нали някой ще трябва да продава билетите и да следи за поставянето. Подменят единия билет с друг, по голям, по конкретен, по шарен и по скъп!
      • Ед
        Един
        5 0
        13:42, 27 апр 2017
        Кой са "наште хора" ? Знаете ли , че в Хасково на тези позиции работят инвалиди? Единия човек е без ръка даже... Много мразя тъпи и необмислени коментари!
    • 3
      До
      Допълнение към закона:GRMDR
      4 -1
      17:02, 27 апр 2017
      Такса от 0.20 лв. на пешеходци, които се движат в "синята зона", а пенсионерите да се глобяват.

    Още новини

    Последни новини