От х:

Днес в x:

Обновяват двора на димитровградската градина "Осми март" по проект

    Проект за обновяване на дворното пространство на детска градина "Осми март" спечели Община Димитровград. Разработката е на обща стойност 99 980 лв., информират в съобщение до медиите от кметството. Тя е в рамките на програмата "Красива България". Североизточната част на дворното пространство на градината ще бъде ремонтирано. В момента мястото представлява тревна площ с разположени метални катерушки, които са от преди повече от 30 години.

    По проект е предвидено допълване, подмяна и изграждане на алейната мрежа и функционално обогатяване на дворното пространство. Ще бъдат обособени отделни площадки за децата от различните възрастови групи. Монтирани ще бъдат пейки и кошове за отпадъци, както съоръжения за деца с двигателни проблеми. Разработката включва и достъпен маршрут до площадките, ново озеленяване и зелени огради, както и парково осветление. Съществуващите дървета ще бъдат запазени.

    В двора на градината ще бъде запазено спортното игрище, изградено от фен клуба на "Манчестър Юнайтед" в България. Както писахме още през 2013 г., феновете на отбора набираха средства, за да изградят площадката с размери 15/8 метра.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини