От х:

Днес в x:

Започва ремонта на колоните на блок №3 на бул."България"

    Стартираха подготвителните дейности за ремонт на колоните на блок №3 на бул."България". Те са част от проекта за обновяване на централна градска част в Димитровград, като началото бе дадено през декември миналата година. 

    Колоните на този блок днес бяха опасани със скеле, а работници на фирмата - изпълнител поставяха надписи и табели. Те гласят, че се забранява преминаването под тях, докато траят ремонтните дейности. Ще бъдат оформени подходи към входовете на блока, които живеещите да ползват.

    "Вероятно ще се наложи за известен период от време  търговските обекти под колоните да не могат да функционират", коментира кметът Иво Димов. Той съобщи, че в началото на следващата седмица ще бъде свикана среща на търговците и наемателите на магазините там. Ще бъде обяснено на хората, че част от дейностите може да застрашат здравето на преминаващите наблизо, допълни кметът.

    Според заложеното в проекта, колоните ще бъдат почистени с химически препарати, като в момента се правят различни проби. Ще има и строителни дейности - къртене, запълване и др., както и подмяна на кабели и ел.инсталации.

    Обновяването на центъра на Димитровград предвижда още реконструкция на цялото пешеходно пространство от бул."Раковски" до бул."Д.Благоев", което е с обща площ 32 518 кв.метра Предвидено е подмяна на настилката, където е необходимо, както и оформяне на нови зелени площи. Ще бъде изградена поливна система, монтирано ново парково осветление и пейки, система за видео наблюдение с над 20 камери. 

    Ремонтиран ще бъде и фонтанът на площад "Поезия", който ще е с нови светлинни и водни ефекти. Паметникът "Трите музи" ще смени мястото си и ще се премести в южната част на площада.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Бо
      борче
      12 -6
      16:41, 28 фев 2017
      Забравил е да допълни, как ще изсекат дърветата!!!
      Кой димитровградчанин му трябва БигБрадър в центъра на града, това е място в момента спокойно и приветливо, защо са ми над 20 камери, какво и кой ще наблюдават? По централната алея не стават обири и престъпления и кой ще борави с информацията, ще назначат хора които да гледат 20те камери, едва ли! ще са едни откраднати пари за нещо което би създало грозно усещане в хората, но не и друго!
    • 2
      Ти
      тити
      11 -5
      16:53, 28 фев 2017
      Не са многото места в града, които са издържели изпитанията на времето, но централната алея Е, такова място, сигурно ще стане по модерно, но има толкова места в града които се нуждаят от реновиране, че можеби само това не бе такова. А като оправят плочките и настилките, кой ще спре рушащите се блокове и защо се оправят само колоните, градинките и ще разрушат фонтана да направят някакъв нов КИЧ (знаем вкуса на кмета да е пъстро да се вижда, да е безполезно), като отвратителния в стилистично отношения фонтан (то и фонтан не мога да го нарека) на пъпката наречена, кръгово.
      Хората по цял свят търсят естетиката, а на нас ни се дават шарени лампички осветяващи безсмислени творения, които са никому нужни. И защо са ни нужни 2 фонтана на 50 метра разстояние (в паркчето пред бившата била)?
    • 3
      Iv
      Ivan
      5 -6
      17:08, 28 фев 2017
      Абе хора, като говорите за фонтани и като знам бъгарския манталитет най вероятно ще е нещо шарено и кичозно. В европа тези места се използват найстина по предназначение и той е да те разхлаждат в горещите дни. В Лондон щом стане 17-18 градуса и родителите водят децата си по шадравани и фонтани за да се мокрят и къпят, а тук ще се направи недостъпен, дацата да се възползват от него или ще е опасен, опасан от жици и лампи на некъдърни електротехници и задължително ще има табела влизането във фонтана е забранено, глоба от 200 лева.
      Управници (макар и временни) правяте неща, които да са полезни и използваеми за хората, дайте пари за култура ( статуй на примет) място за игра на децата, алей и други провтранства, а не безбожно скъпи безполезни инвестиции.....
    • 4
      5 милиона
      8 -3
      20:28, 28 фев 2017
      5 милиона за крадене ! Безполезен обект ! Моля прокуратурата да се самосезира .
    • 5
      Eh
      Eh
      6 0
      09:53, 1 мар 2017
      Едни и същи места се правят и преправят. И всеки път става по-зле - трайността на новото е ден до пладне. Усвояване на грешни пари и печалбарство. В истинските европейски държави алеи, паркове, фонтани се пазят и поддържат така, че запазват автентичен вид и са част от историята им. А тук?
      • Пе
        Пеполина
        1 0
        23:52, 9 мар 2017
        От 1990 година нищо не се е пипнало по бул. България .Безвъзвратно се рушат колоните с които не много градове могат да се похвалят.Автентични са и трябва да се запазят сега нашите управници са решили да сторят това не трябва да им се пречи по никакъв начин.Мислим ли че от 5 мил. ще откраднат няколко мил нищо няма да се направи.

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини