От х:

Днес в x:

Подготвят проект за ремонт на фасадите на старите блокове на бул."България"

    До средата на февруари Община Димитровград трябва да подготви проект, с който има намерение да участва в програмата "Хоризонт 2020", съобщи пред журналисти кметът Иво Димов. Този проект е сериозен и касае централна градска част, като това няма нищо общо с ремонта на центъра по програмата "Региони в растеж", допълни той.

    Ако бъде одобрена разработката, в централна градска част ще бъдат внедрени различни иновации, свързани с жилищни сгради на бул."България". Става дума за дейности по фасадите на старите блокове. От години части от фасадите на тези сгради падат, а собствениците им няма средства за ремонт на фасадите.

    "Надявам се да успеем да приключим дейностите по проекта и заедно с други градове - водещи партньори да имаме възможност да участваме в програмата", коментира Димов. Той отказа да даде повече детайли, тъй като проекта все още не е окончателно готов.

    След одобрението на плана за действие за устойчива енергия на Димитровград, по проекта ще могат да участват и частни фирми и организации. 80 млрд. евро е ресурса на програмата  "Хоризонт 2020", до която имаме достъп, заяви градоначалникът.

    "Отваряме много широко вратата към всички предприемачи, които имат желание да работят", бяха думите на кмета. Допълни, че при одобрение на проекта ще бъде заличен контраста между обновения център по прогламата "Региони в растеж" и старите жилищни гради по бул."България".

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини