От х:

Днес в x:

19 автори подадоха текст в конкурса за химн на Димитровград

33 текста от 19 автори са били предложени в конкурса за химн на Димитровград до крайния срок 31 декември 2016 година. Някои от авторите са подали повече от едно предложение. Както писахме, конкурсът за химн на града бе обявен с решение на Общинския съвет в края на месец септември. повод е 70 -годишнината на Димитровград на 2 септември 2017 г.

Неофицилно стана ясно, че текстове на двама поети от Димитровград - Атанас Капралов и Петко Каневски са сред предпочетените три предложения.Сред избраните от комисията е и стихотворението на Милка Пиналска от Първомай.

Със заповед на кмета Иво Димов бе назначена и конкурсната комисия, в която влизат композиторите проф. Виктор Чучков и Евгени Димитров-Маестрото, поетесата Ваня Щерева, председателят на комисията по култура в димитровградския местен парламент Гроздан Грозев и диригентът на общинския оркестър Доцо Вътков.

До 15 януари комисията трябва да излезе с едно предложение за текст, а от тази дата до 15 април да се подават музикалните творби върху избрания текст, като до 30 април да излъчи 3 предложения, които да се подложат на обществено обсъждане, след което и на гласуване от общинския съвет. Комисията обаче е решила да класира 3 текста, като участниците в музикалната част на конкурса ще могат да решават по кой от тях да пишат.

1 500 лв. е предвидената парична награда за автора на избрания текст и 2 000 лв. за композитора на химна

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини