От х:

Днес в x:

Германка роди момиченце в преспите на село Одринци

Момиченце е проплакало  в дома на немско семейство  в Ивайловградското село Одринци. Детето е родено преди пет дни с нормално тегло и размери, уточни кметът на Ивайловград Диана Овчарова. Вчера е изтекъл законовият 5-дневен срок за регистрация на детето по българското законодателство, което е наложило и организация за записването на момиченцето. След стиковка с ГРАО екип със съдействието на  Спешна помощ  е стигнал до източнородопското селище и е удостоверил раждането, а кметският наместник на кметство Мандрица е съставил акта за раждането. Детето е на немско семейство, което живее там. Прегледано е от акуширка - и то и майка му са в добро здраве, съобщиха от община Ивайловград.

Местната администрация съобщава, че пътищата на територията на цялата община са трудно проходими.

Пътят Ивайловград- Крумовград е отворен и към момента се оширява, а по този в посока Хасково движението е нормално.

Рано, тази сутрин е аварирал централният водопровод на ул. „Възрожденска’’, но по аварията вече се работи.

Социални работници пък късно снощи са транспортирали със специализиран превоз жена, която се е нуждаела спешно от медицинска помощ до община Раднево.

Със своя докладна записка до началника на Регионално управление по образование в Хасково, кметът на община Ивайловград Диана Овчарова, е поискала дните 12 и 13 януари да бъдат обявени за неучебни. Искането за дървена ваканция е заради влошените метеорологични условия и ниските температури в класните стаи.

  Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини