От х:

Днес в x:

Удължават ученическата ваканция в Хасково до четвъртък

Ваканцията на учениците в община Хасково се удължава до сряда включително със заповед на кмета Добри Беливанов, съобщиха от администрацията. Така децата ще влязат в класните стаи в четвъртък, 12 януари. По-рано днес министърът на образованието в оставка Меглена Кунева призова кметовете на общини да вземат предвид тежката метеорологична обстановка и евентуално да удължат ваканцията с още няколко дни. Това се отнася с най-голяма сила за средищните училища, в които идват деца от околните села. При тежките зимни условия пътуването може да се окаже невъзможно, а и класните стаи трудно ще се отоплят след прогнозираните през уикенда студове.

Кметът на Димитровград първи в областта реагира и издаде заповед, с която удължава ваканцията до четвъртък. Малко по-късно това сториха и в Хасково.

Това е второ удължаване на почивните дни за децата, след като тази седмица това стана заради грипната епидемия. Препоръката за това бе на Регионалната здравна инспекция. Причини за второто удължаване са все още високата заболеваемост, както и тежките зимни условия, уточниха от общината.

Haskovo.net 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Г-
    Г-н Генчев
    19 -8
    15:03, 6 яну 2017
    Ура :d
  • 2
    На
    най после
    34 -4
    17:02, 6 яну 2017
    Най-после да погледнете и на децата като хора. Освен това има още много болни учители. Браво на кмета този път за решителността и бързата реакция.
  • 3
    Го
    Гошо
    4 -23
    17:44, 6 яну 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Са
      Санчо Панса
      4 -6
      22:00, 6 яну 2017
      Не се коси Гошенце.Даскалото е пародия.А да не говорим за даскалята.Кво има да изкараш поне тройка.Ако пък искаш повече все ще намериш някакъв начин да направиш това без да си пълниш мозъка с щуротии.Не се шашкай от тази лелка с коментара която ти говори научно популярно все едно че е на комсомолско събрание по бай Тошово време и ти трие сол на главата.Направи си гаргара с нея ако можеш и продължавай да се подпичкосваш с различни капии свиркайки.Дръж се така все едно с бога си вечерял.
  • 4
    Ха
    хахаха
    12 -4
    18:21, 6 яну 2017
    Не може ли да продължи чак до лятната? Ще гласувам за когото кажете!
  • 5
    Aбе Гошенце
    23 -5
    19:13, 6 яну 2017
    Aбе Гошенце, ти досега не си ли ходил на училище, мойто момче. На януари месец ли разчиташ да те оформят. Оценки имаш ли до сега. Много е лесно да ходите от време на време на училище и като дойде време за срочни и годишни оценки - тогава почвате да мрънкате и да искате минимум 6-ца! То затова е училище - да научите поне нещо и да го правите редовно. Като се борите а успех го правите през цялата учебна година, а на по 2-3 седмици в края на всеки срок. Да не говорим за 11 и 12 клас колко идвате на училище, пък къде се целите!
Последни новини