От х:

Днес в x:

18-годишен спортист извади кръста на Йордановден в Димитровград

    18-годишният спортист Янислав Георгиев извади кръста от водите на река Марица на Йордановден в Димитровград. Момчето участва за втори път в ритуала и посвети победата на приятелката си Дебора и семейството си. Янислав има брат близнак, тренира футбол и кикбокс. Възпитаник е на ПМГ "Иван Вазов". Разказа, че не се е подготвял специално за днес, но е развълнуван от победата. Янислав получи поздравления и подаръци от зам. кмета Яшо Минков, председателя и зам. председателя на ОбС Гергана Кръстева и Юлиян Семерджиев.

    Общо 29 мъже се бяха записали за ритуала по вадене на разпятието. Дузина, обаче нагазиха в студените води на реката, тъй като Архиерейски наместник Георги Тодев хвърли бързо и изненадващо кръста. Участниците изиграха и традиционното мъжко хоро. Празникът тази година бе по-кратък и започна по традиция с водосвет. По -малко в сравнение с предни години бяха и димитровградчаните, дошли да наблюдават ритуала на брега на Марица. За тях имаше осигурено вино и чай.

    Още снимки от ритуала - вижте на Фейсбук страницата ни!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ан
      Анонимния
      2 -6
      12:46, 6 яну 2017
      Баси нагласената работа Виж коментара
    • 2
      Да
      Данчо
      7 -1
      13:34, 6 яну 2017
      Не е нагласено, просто е нечестно. Но пък и какво от това.. Кръстът е само за прикритие. Герои са всички, които се усмелиха да влязат във водата. Да са живи и здрави, задето поддържат духа.
      • Да
        Данчо
        3 -2
        13:38, 6 яну 2017
        осмелиха*
    Последни новини