От х:

Днес в x:

Прекратиха предсрочно пълномощията на кмета на село Ябълково

Със свое решение от 19 декември Общинската избирателна комисия (ОИК) - Димитровград прекрати предсрочно пълномощията на кмета на димитровградското село Ябълково Антон Илиев. Причината - проверка установява е, че той е вписан в Търговския регистър като член на Управителния съвет на земеделска кооперация в селото.

Сигналът в ОИК е подаден от адвокат Бойчо Бойчев. В него се посочва, че Илиев е регистриран като член на Управителния съвет на ЗКПУ „Ябълково”, като е приложено и извлечение от търговския регистър. Настоява за предсрочно прекратяване на пълномощията на основание чл.42 ал.1 т.5 от Закона за местното самоуправление и местната администрация. ОИК е предприела проверка, а решението е резултат от събраната информация по сигнала.

След избирането му за кмет в края на октомври 2015 година, Илиев е изпълнил първото от условията на закона - в едномесечен срок е подал молба до УС на кооперацията за освобождаването му. Селският кмет не е изпълнил други две условия - да уведоми Общинския съвет и Общинската избирателна комисия за предприетите от него действия. Решението на ОИК-Димитровград подлежи на оспорване пред Административен съд - Хасково в 7 -дневен срок.

Препис от решението е изпратен до Централната избирателна комисия и председателя на димитровградския Общински съвет. До окончателното решение по казуса Антон Илиев ще продължи да бъде кмет на Ябълково, коментират от ОИК.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ив
    Иван
    2 -8
    11:58, 20 дек 2016
    Кмета на Ябълково е от ПП ГЕРБ, това е повече от... Виж коментара
  • 2
    Ма
    мастикаджия
    9 -2
    12:01, 20 дек 2016
    Не си е платил навреме комисионните на тиквоча!
    Заслужил си го е.
  • 3
    Md
    mdam
    1 -1
    15:42, 20 дек 2016
    грух-грух
  • 4
    12
    123456789_1482244908
    4 -2
    16:41, 20 дек 2016
    Няма чадър ли? Ами този с фалшивата диплома. Това не е ли чадър от съд и прокуратура? На ход са тарикатите. Вижте управителя на "В и К". Изкара едно съмнително удостоверение за монтажник по В и К, 3 дена преди назначаването. Него кой го назначи?Този с фалшивата диплома, за да не бъде сам. И този монтажник съкрати кадърни инжинери във " В и К ". Учили във висш институт по строителство. За това няма развитие нашата страна. Прокуратурата и съда подминават тези факти. Журналистите от едни пазари ги крият и защитават, крият истинските факти. А тези същите се чувстват много горди, че просперират. Къде е моралът. Нали са граждани за европейско развитие на България. В Европа, тези същите веднага си подават оставките.Морал! А тези си траят и си позволяват много неща.Значи много са скарани с идеите за които са в ГЕРБ. Каква поука си прави младото поколение. Моралът, културата, знанията отидоха много встрани. А иначе призове за добри сърца, грамота от библиотеката,хора.. просто всичко се обезценява. Трупат парички. Келепир да има. Това е основното от " Бай Ганьо" на А. Константинов което са запомнили, въобще ако са я чели. А. Константинов преоткрива героите си.
  • 5
    Ло
    локомотива
    4 -4
    21:45, 20 дек 2016
    Този антон е толкова тьп, че се чудя дали може да си напише трите имена без грешка. Но за ябъклово е нормално да стане кмет защото там няма читав материал. Той и коцю не беше китка но поне е хитрец.
    • 12
      123456789_123987654321
      0 0
      19:56, 22 дек 2016
      И ти май не си много читав
  • 6
    Въ
    възмутен
    4 -1
    14:01, 21 дек 2016
    За мен случващото се с кмета на Ябълково е пълно безобразие!Няма ли да се спрат най-сетне Коста и привърженицете му!Откакто този човек се появи в селото раздели съселяните си.Той буквално се е развилнял,а и желанието му да стане кмет е неистово.Не съм привърженик нито на него нито на кмета,но ставащото в селото е възмутително.Затова,че не успя да спечели кметското място,непрекъсното подлага кмета на изпитания.А вие,журналистите, елате в селото и се запознайте как стоят нещата.Казвам ви,че ябълковци избраха по-малкото зло,за което приветствам избора им.Не може човек,който разделя да бъде обединител.
  • 7
    Пе
    Педеразка работа
    1 0
    09:50, 26 дек 2016
    Ко ли да са пъна да обеснявам кой какъв ... Каточе ли, не ги познаваме ? Ясни са ни до болка
    ...Само те са правят на ненапита вода.Единия си има пари и едвали е закъсал за 800 лева на месец?Тегли го нещо по огромно има разпрвии с местната земеделска кооперация и решил да ги реже.За другия ако има дребни далаверки не са напоказ.Мен ми е по интересно как първия изкупи всички згради в центъра на безценица и кой са тези които му ги подариха ?
Последни новини