От х:

Днес в x:

Вандали с резачка унищожиха над 770 фиданки за залесяване в ДГС – Карлово

 Вандали унищожиха фиданки за залесяване в ДГС – Карлово, съобщиха от пресцентъра на Южноцентрално държавно предприятие (ЮЦДП), чиято централа е в Смолян.

776 фиданки от черна топола са унищожени от неизвестен извършител в района на ТП ДГС Карлово. Съхранените и подготвени за залесяване фиданки са прерязани умишлено с резачка – малко над почвата, с която са покрити. Отрязаните части, които са около и над половината от дължината на фиданките са покрити със сняг, което кара горските служители да смятат, че деянието е извършено преди снеговалежа на 28 ноември. Нанесените щети са на стойност около 1 320 лв. Едногодишните фиданки от черна топола са били предназначени за залесяване в землището на село Войнягово. 
За изключително вандалската проява е съставен констативен протокол от страна на Южноцентралното държавно предприятие и незабавно са уведомени органите на МВР. Извършен е оглед на терена и е заведена Предварителна проверка за деяние по чл.216 от Наказателния кодекс – унищожаване и повреждане. „Унищожаването на фиданките е вандализъм, който не толерираме. Към момента не знаем мотивите на извършителите, но вярваме в едно – природата не заслужава подобно отношение. Затова вярваме, че колегите от РПУ Карлово ще открият кой стои зад това престъпление“, заяви инж. Ботьо Арабаджиев – директор на Южноцентрално държавно предприятие.  

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Последни новини