От х:

Днес в x:

Задържаха двама за трафик на 11 кг хероин на границата

Близо 11 кг хероин на стойност над 400 000 лева са открити в лек автомобил Опел Зафира, който е отклонен около 6 часа тази сутрин за щателна митническа проверка на граничен пункт Капитан Петко войвода, съобщиха от прокуратурата. 20-те пакети с бяло прахообразно вещество били скрити в пригоден тайник в праговете на колата. При изпробване с полеви наркотест, веществото реагирало на хероин.

Зад вола на Опела бил 26-годишният М. М., който е задържан за 24 часа. За същия случай за 24 часа е задържан и още един 26-годишен мъж, който се движил с друга кола, непосредствено зад Опел-а. Във втория автомобил са открити лични документи на първия шофьор.

Под наблюдението и ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково е образувано досъдебно производство, което се разследва от екип от разследващи полицаи при областната дирекция на МВР-Хасково. Предстои държавното обвинение в областния град да внесе в Окръжен съд-Хасково искания за одобряване на извършените претърсвания и изземвания на хероина, включително и за леките автомобили. По досъдебното производство са приобщени и използваните от лицата мобилни телефони.

Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да повдигне обвинения на двамата български граждани за това, че в съучастие без надлежно разрешително са пренесли през границата на страната Република Гърция в Република България високорисково наркотично вещество – хероин, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да задържи обвиняемите за 72 часа и да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково се извършват и други процесуални действия, с оглед документиране на престъпната дейност и с цел установяване евентуална съпричастност към случая и на други лица.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини