От х:

Днес в x:

Вазовци първи се обучаваха за работа с финч роботи

    Шестокласници от ПМГ "Иван Вазов" бяха първите ученици, които днес се започнаха с т.нар. финч роботи. Пет броя от тях са предоставени на Градска библиотека "П.Пенев" - Димитровград като част от съвместен проект с фондация "Глобални библиотеки". Роботите с вид на птичка са закупени от посолството на САЩ у нас.

    В Голямата читалня на библиотеката вазовци се занимаваха с този нов вид образователен гид, чиято цел е да разбули тайните на програмирането. Роботите финч се използват за обучение по компютърни науки, а за първите стъпки помогна библиотекарката Валентина Терзиева.

    Обучението с финч роботите започна днес и е част от инициативите в в рамките на Европейската седмица на програмирането. То ще обхване деца от СУ "Васил Левски" и ОУ "Алеко Константинов", както и от Детски и младежки център. Предвидени са и обучение в Регионална библиотека "Христо Смирненски" - Хасково. Димитровградската библиотека е единствената градска, включена в проекта наред с още 10 регионални.

    Роботите остават в библиотеката и всеки желаещ клас или училище да се запознае с работата им, може да я посети. Децата трябва да са на възраст между 8 и 11 години.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини