От х:

Днес в x:

Обявяват конкурс за химн на Димитровград с награден фонд 3 500 лв.

Публичен конкурс за създаване на химн на Димитровград ще бъде обявен след решение на местния парламент от днес. Предложението на кмета Иво Димов е за 70-годишнината на града да звучи химн, с какъвто разполагат много градове в страната. Съветниците единодушно подкрепиха докладната с 31 гласа "за". Предстои да бъдат планирани в бюджета на Общината за  догодина необходимите средства за организиране и провеждане на конкурса. 

В комисията, която ще избира химна влизат композиторът проф.Виктор Чучков, Евгени Димитров - Маестрото, поетесата Ваня Щерева, както и диригентът на Духовия оркестър Доцо Вътков. До 31 декември трябва да приключи подбора на текстовете за химна, а музикалните творби ще се приемат до 15 януари 2017 година.

До 30 април 2017 година комисията трябва да излъчи 3 предложения за химн на Димитровград, които ще бъдат подложени на обществено обсъждане. Най-късно до месец май Общинският съвет трябва да одобри едно от тях, е записано в решението. Наградният фонд за одобрен текст на химна е в размер на 1 500 лв., а за избрана музикална част - 2 000 лв.

С друго свое решение днес съветниците избраха 5-членна временна комисия за изработване на нов Статут за удостояване с почетни отличия и звания в община Димитровград.

Председателя на местния парламент Гергана Кръстева ще бъде начело на комисията, в чийто състав ще са също Валентина Кунева, Юлиян Семерджиев, Бончо Димитров и представител на администрацията. В срок до 27 октомври комисията трябва да подготви и представи проекта за статут, съгласно приетото днес решение.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Gr
    Grajdanka
    3 0
    13:03, 30 сеп 2016
    Песента "Здравей Димитровград" е чудесна, вече се е наложила в общественото съзнание - какво се цели с това предложение????? Явно някой местен тарикат пак иска да предизвика обществен скандал като този с наградата П. Пенев, дето станахме за резил пред цяла България!!!! Ей голяма селяния се шири в тоя нашия град напоследък....................
Последни новини