От х:

Днес в x:

Парапет на тераса рани мъж в Димитровград

    46-годишен мъж бе ранен след като парапет на тераса се откъсна от блок в Димитровград. Инициденът стана днес по обяд на ул."Христо Г.Данов" №8. Откъсналият се бетонен блок е от тераса на втория етаж. Причината са ремонтни дейности, които предприел живеещият на първия етаж съсед. Той предупредил хората в блока за ремонта, като имал намерение да поставя алуминиева дограма на терасата. За целта били премахнати и паркираните под терасата автомобили.

    Още при старта на работата парапетът се откъртил, паднал и затиснал крака на мъж, помагал за ремонта на живеещия в блока.Пострадалият е получил охлузване на крака, прегледан е в местната болница и няма опасност за живота му.

    На мястото на инцидента бяха пристигнали полиция и пожарна служба. Първоначалният оглед показа, че вероятно се касае за изгнили метални връзки в бетона. Висналият от втория етаж парапет бе свален с помощта на кран.

    Хората, живеещи в блока, обаче не скриха притеснението си. През месец май миналата година отново от тази жилищна сграда падна парче от тераса, но на 6-ия етаж. За щастие нямаше пострадали, а причина се оказаха корозиралите сглобки на терасата. Блокът, известен като този на ПЕК-а е построен в края на 70-те години на миналия век.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      11
      1111
      15 -17
      17:37, 18 сеп 2016
      Не се санирайте,за да не Ви вземе "Герб" блока,и така докато се разпадне и останете на пътя,а после Курнелия ще Ви приюти през зимата....:)))
    Последни новини