От х:

Днес в x:

Подписаха договора за ремонт на централна градска част на Димитровград, търсят изпълнител

Договор на стойност  5 185 000 лв. подписа в Министреството на регионалното развитие и благоустройството днес кметът Иво Димов. Той е за проекта за обновяване на централната пешеходна зона бул."България", осъществяван по Оперативна програма "Региони в растеж". Първият етап от разработката е с продължителност 24 месеца. Обхваната ще бъде площ от обща площ 32 518 кв.м. В момента тече процедура за избор на изпълнител на ремонтните дейности, коментираха от пресслужбата на кметството.

Предвижда се основен ремонт и реконструкция на всички елементи на пешеходната зона - цялостно консервиране на пешеходните настилки, осигуряване на достъпна архитектурна среда за хора с увреждания, създаване на различни зони, съобщават от Общината.

По нов начин ще бъдат оформени пространствата под колонадите на жилищните блокове. С нова визия ще бъде простпранството на площад "Поезия" пред кино "Планета". Предстои и подмяна на осветителните тела и осигуряване енергоспестяващо осветление, както и декоративно художествено осветление с цел да се подчерта характерната визия на сградите. По проект е предвидено засаждане на нови дървесни видове, храсти и цветя, както и автоматична система за капково напояване на зелените площи. 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    00
    0010
    15 -2
    20:09, 16 сеп 2016
    Търсели фирма ? Хайде да позная че ще е ТиВиБи .
  • 2
    ??
    ???
    11 -2
    21:13, 16 сеп 2016
    Блоковете в тази част - архитектурни паметници са безкрайно порутени и грозни, а само в градинки и алеи се наливат милиони. Колко ще се усвоят и колко ще се присвоят ???
  • 3
    Др
    Драги съграждани,
    8 -2
    15:03, 17 сеп 2016
    Прах в очите е тоя ремонт и няма какво да се правим на много впечатлени....
  • 4
    Ед
    Една българка
    2 0
    13:13, 19 сеп 2016
    А пътя за квартал Черноконьово е дупка до дупка , но какво от това - да усвоят наши фирми някой лев - това е девиза на такъв ремонт.
  • 5
    Гр
    Гражданин
    2 0
    15:33, 19 сеп 2016
    Това са наши пари хвърлени на вятъра. Пардон, пари които ще бъдат дадени на ТиВи Би. На всеки е известна връзката - кмет, ТиВиБи, Цветанов и съответно министър Павлова. С тези пари може да се направят други по-важни неща. Например - ремонт на общински пътища или водопроводна мре-жа. Но в случая се касае само за усвояване на средства, т.е за даване на средства в определена насока. Никой не поставя въпроса за полезното въздействие на средствата. Нито от министерст-вото, нито от кмета.
Последни новини