От х:

Днес в x:

Авторът на Гумения парк с нова инициатива в училището в Радиево

    Ликът на Христо Смирненски се появи в първия учебен ден върху фасадата на основното училище в село Радиево, носещо неговото име. Инициативата е на авторът на гумения парк в Димитровград Живко Петков. Творбата е нарисувана за 5 часа с помощта на аерограф с авто бои на ацетонова основа. Рисунката е лакирана, за да бъде съхранена във времето, поясни самоукият художник, който работи безвъзмездно. Начинанието е подпомогнато от директора на училището Ваня Димитрова.

    Живко Петков разказа, че има желание да нарисува върху фасадите и на  други чилищата в община Димитровград лика на техните патрони. За целта се надява на разрешение от общината и финансиране за закупуване на материали.

    Припомняме, че Живко по собствена инициатива направи парк от стари автомобилни гуми в междублоковото пространство зад бл.№10 на бул. „Ст. Стамболов“.Над 10 са изработените там от него форми и катерушки от автомобилни туми. Собствениците на гаражи в непосредствена близост до детската площадка разрешили на гърба им Живко да изрисува с аерографа си пъстри приказни и анимационни герои, любими на децата от околните жилищни блокове.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Из
      избирател
      2 0
      10:44, 17 сеп 2016
      Респект и уважение за положения труд!Да си жив и здрав много години!
    Последни новини