От х:

Днес в x:

Димитровградчани си спомниха за актрисата Катя Паскалева

    Любопитни и малко познати факти от живота и творческия път на популярната българска актриса Катя Паскалева разкри пред димитровградчани журналистът Георги Тошев. В галерия "Петко Чурчулиев" снощи той представи своя филм, посветен на актрисата - "Последната роля", както и книгата  "Жените в мен", чийно атвор е пак той.

    Тошев разказа за предложението за филмова кариера, което Паскалева е получила след излизането на емблематичния филм "Козият рог". Тогавашната власт обаче възпрепятства заминаването й в чужбина. Според него, Катя винаги е била скромен и тих човек, с труден житейски път и много семейни проблеми. Друг от малко известните факти е, че през 90-те години Сливенският театър успява да отбележи 50-годишния юбилей на Паскалева, който се оказва и последен за нея. Освен филма и книгата, в една от залите на галерията е представена и фотографска изложба за Катя Паскалева и 10 лични рисунки на актрисата, предоставени от фондацията, носеща нейното име.

    В димитровградската галерия снощи бе открита и втора изложба. В Зала №1 са експонирани рисунки и живописни платна на българския художник от началота на ХХ век - Иван Милев. Те са притежание на галерията в  Казанлък. За живота на "най-българския художник" говори уредникът на галерията Антоанета Станчева.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини