От х:

Днес в x:

Пчелари от димитровградско претърпяха загуби от пръскането срещу нодуларен дерматит

    Пчелари от димитровградско вече претърпяха загуби от пръскането срещу преносителите на нодуларен дерматит по преживните животни - кръвосмучещите насекоми. За това сигнализира производителят от Бряст Даяна Димитрова, която не е била предварително информирана, че ще се обработва с препарати в землището на селото днес. 

    За пръскането, собствениците на пчелни семейства от Бряст са били предупредени, че ще се случи на 16 и 17 юни, но самолети така и не са се появили. Това се е случило днес -20 юни. Стопаните трябваше да знаят за акцията ден по-рано, а конкретен график за селата в Община Димитровград така и не бе публикуван.

    В групата Dimitrovgrad, Bulgaria Даяна Димитрова публикува и клип, на които се виждат измрели пчелни семейства. "Недупостимо е това, което се случи, благодаря, че ме предупредихте", заявява производителят от Бряст.

    Стопани от Меричлери, Ябълково, Длъгнево и Странско също не са знаели, че днес предстои обработка на тревните площи срещу комари, за да опазят пчелите си. Според тях, има сериозно разминаване в предварително разпространените дати и това, което реално се случва.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Ди
      Диди
      15 0
      18:03, 20 юни 2016
      Как може да не се информират хората,те с това си изкарват прехраната? Още по-малко,че пчелите са на изчезване!Възмутена съм,случилото се е абсурдно.Също така не смятам,че е нормално да се пръска,когато има майки с деца в парковете и държавниците да не ми разправят,че това не вреди по никакъв начин на хората,да се пръска когато навън няма хора!
      • Бо
        Бояна
        4 0
        18:06, 20 юни 2016
        Напълно съм съгласна с вас!!!!
    • 2
      Пе
      Петър
      12 0
      18:08, 20 юни 2016
      Трябва да има наказани отговорни лица не да се потулва всичко както винаги става, после защо България не струва 5 стотинки, хората също са си виновни, защото седят безучастно. Бунт, протест, взимайте пример от Гърците те ще се оправят ние ще си тъпчем на едно място като ни крадът и управляват малумници!
    • 3
      Па
      Павлов
      5 0
      19:54, 20 юни 2016
      Накарайте ветеринарния лекар, който отговаря за пчелина Ви да вземе проби от умрелите пчели според изискванията на Наредба 15 и ги занесете в лаборатория. Те трябва да Ви издадат протокол, който после може да се окаже много полезен за Вас.
    • 4
      Ил
      Илия
      2 0
      20:34, 20 юни 2016
      Кой разреши пръскането?...Може би дължи обяснение на гражданите....
    • 5
      Di
      dimo
      7 0
      20:48, 20 юни 2016
      тия педали ве4ер неможеха ли да пръскат сега е фул работата на пчелите немогат и един час да са затворени вътре е 40 градуса в кошерите а те пръскат по обяд педалите когато са на паша пчелите
    • 6
      Je
      Je4o je4ev
      2 0
      23:24, 20 юни 2016
      Това е наи некадьрното треиране от всички извьршвани досега .Третират без да спазват закона , тои не вайи за тях .Важното е да се усвоят парите .Те не спазиха и наредба 15 ,прьскат в наи голямата роса никои не спря животните от паша това сигорно отива и вьв млякото и така си свьршиха работата че и доказателства няма ,защото ПЧЕЛИТЕ ИМРЯХА ПО ПѝТЯ ТЕ НЕ МОЖАХА ДА ПАДНАТ И ПРЕД КОШЕРИТЕ.
    • 7
      Дд
      дддддд
      2 0
      23:37, 20 юни 2016
      в пенчо славеиков днес по обяд под липата сасе гър4или п4елите информациата е от една учителка която гие забелязала
    Последни новини