От х:

Днес в x:

Започват безплатни курсове по плуване на басейн "Химик"

    С демонстрации по водно спасяване днес на басейн "Химик" в Димитровград бе даден старт на плувно лято 2016. Специалисти от БЧК -Хасково, заедно с общинския победител в състезанието по бедствия и аварии - отборът на СОУ "Любен Каравелов" показаха как деца и младежи могат да прекарат безопасно лято край водоемите.

    Демонстрирани бяха различни техники за оказване на първа помощ на давещи се, както и някои основни правила при къпане във басейни и водоеми.

    По традиция бе организирано и състезание по скокове във вода в басейн "Химик" . Наградата за победителите бяха безплатни талони за посещение на плувния комплекс. Такива получиха и представителите на отбора, участвал в състезанието по защита при бедствия и аварии.

    За доброто настроение на присъстващите се погрижиха танцьорите от "Галаксико", както и изпълнители от школите в Детски и младежки център.

    От утре - 16 юни в продължение на месец и половина на басейн "Химик" ще има курсове по плуване за начинаещи и напреднали. Обучението е за лица до 18 години и е безплатно, категорични са от Общината..

    От 11:00 часа всеки работен ден ще могат да плуват учениците, а след 17:00 часа - деца, посещаващи градините.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини