От х:

Днес в x:

Наплив в първия работен ден на димитровградската библиотека

    Силен интерес бе регистриран в първия работен ден на Градска библиотека "П.Пенев" в Димитровград след няколкомесечен ремонт там. Над 50 деца са посетили Детския отдел до обяд днес, отчетоха от библиотеката. В началото на лятната ваканция търсенето на литература от учениците се увеличава. 41 са били посещенията в отдела за възрастни, като над 10 са били издадените нови читателски карти. 

    В сградата на библиотеката продължават довършителни строителни дейности. Предвижда се ремонт на лятната читалня, като в ход е изработката на проект, информира директорът на библиотеката Петко Каневски. Ще се направи обновление на насилката, ново озеленяване и оформяне вида на откритото пространство.

    Паралелно с това започна обновление на фасадата на сградата на Детски и младежки център. Там ще бъде подменена дограмата на 30 прозореца, ще се извърши и боядисване. 

    Все още затворен остава Историческия музей, който се намира срещу входа на библиотеката. Там ще бъдат готови за посетители от 27 юни. Това е датата, на която е била открита първата експозиция на тукашния музей.

    Видео репортаж - вижте тук!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини