От х:

Днес в x:

Със сълзи на очите Григор Димитров стана почетен гражданин на Хасково/допълнено/

    Със сълзи на очите в много емоционалната церемония днес следобед Григор Димитров взе званието си Почетен гражданин на Хасково.

    „Това е най-голямото отличие, което съм получавал. Ще го взема със себе си и ще го нося винаги, където и да съм. Защото човек, когато успява, не трябва да се самозабравя и трябва да помни от къде е тръгнал!“, каза изключително развълнуваният Григор Димитров на тенис кортовете "Юнак", където се проведе церемонията.

    Той беше определен за почетен гражданин на Хасково още през 2014 година с решение на Общинския съвет. Сега обаче лично получи почетния знак пред погледите на стотици свои съграждани и под бурните им аплодисменти, и скандиране на името му. Сред хората беше и неговата майка Мария, а долу на кортовете-баща му и първи негов треньор Митко Господинов.

    Почетното звание Григор получи от  председателя на Общинския съвет Таня Захариева. Докато тя го приветстваше, сълзите бликнаха от очите на именития хасковлия. „Горда съм и всички ние тук сме горди, че познаваме спортист от тази величина, че той е роден в Хасково. Днес е много специален ден за целия град, за всички хора , още повече, че се намираме на метри от залата, където Григор е направил първите си стъпки в тениса. Надяваме се винаги в неговото сърце Хасково да бъде на почетно място!“, каза Захариева. Тя пожела на Григор Димитров където и да отиде, каквото и да прави да си спомня своя роден град, своите приятели тук и всички хасковлии, които го обичат.

    След думите й Гришо се развълнува още повече, но дори и не пробва да скрие емоцията си.

    Последва още по-силно обръщение от кмета на Хасково Добри Беливанов.“Григоре, добре дошъл сред нас! Ти прослави града ни и накара много хора по света да търсят на картата къде се намира Хасково. Дори и преди днешния ден, ти винаги си бил в нашите мисли и сърца почетен гражданин, защото кой друг би ни накарал да ставаме в 3 сутринта, за да гледаме телевизия! Всички сме го правили за твоите мачове“. Така от сърце и също в много силно емоционално състояние се обърна към тенисиста кметът на Хасково.

    Добри Беливанов подари на Григор Димитров картината, рисувана от Иван Чаушев „Пътят“.

    Последва още по-емоционален момент-този, в който Григор Димитров се подписа в Книгата на Почетните граждани, както повелява традицията. Той толкова много се развълнува, че в следващите секунди не успя да извади глас и да проговори, когато организаторите му подадоха микрофона за обръщение.

    В книгата той беше написал простичко нещо: Обичам моя град!

    Секунди след като се окопити, все пак, Гришо продължи към публиката: Връщам се винаги с удоволствие в моя роден град, защото тук е моят дом. Всичко останало е преходно! Никога не съм бил толкова щастлив, както от това признание, което получих сега, каза Григор.

    За сработката с новия си треньор хасковлията коментира, че нещата вървят доста добре и започва да се получава, но трябва да мине още време. А за това дали усеща финансовата подкрепа на държавата,  каза лаконично: Разчитам на себе си. Започнах от тук, от Хасково. Двамата ми дядовци си дадоха пенсиите, за да ми вземат първи билет и останалото няма нужда да се коментира.

    След церемонията пред журналистите, той опроверга информациите, които се тиражират напоследък за раздялата му с Никол Шерцингер. „ Не съм сингъл“, каза по темата 24-годишният тенисист. На въпроса кога ще доведе Никол в Хасково, Гришо отговори със закачливото: А вие откъде знаете, че не е идвала вече?! 

    За усещането да е в родния си град дори и за малко, той обясни: Родният ми град мирише на вкъщи и затова всичко ми е много приятно и емоционалано тук. Григор призна, че вълнението, което е изпитал днес е дори по-силно от това, което е почувствал в "Арена Армеец", където го приветства цяла България. И добави, че му се иска да има малко повече време да се върне у дома, за да разгледа красотите на родния си край и на родината си, защото покрай натоварената си програма още от малък в тениса не е пътувал много из България. " Аз почтни никъде не съм ходил , нищо не съм виждал. А в България има толкова много неща, които ми се иска да направя, да видя-езерата, планините, например.." 

    На новите кортове в града Григор Димитров направи и няколко разигравания с децата-неговите съотборници от Тенис клуб „Хасково 2015“, в който той е картотекиран под № 1.

    От родния си Град Григор Димитров ще отпътува за Истанбул, където участва в турнир от ATP.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини