От х:

Днес в x:

Автото: Факири на пътя, не толкова в сервиза

    Възпитаниците на хасковската гимназия по Автотранспорт защитиха високото реноме на местните шофьори. Отборът на гимназията демонстрира че е факир зад волана и завърши на трето място в отборната надпревара „Най-добър млад водач на МПС“, която се проведе в Пловдив през уикенда. Най-добрия от нашите пък бе 12-класника Васил костадинов който мина като фантом през препятствията на изпитния полигон без грешка и за няколко стотни само отстъпи първото място на представител на домакините. Всъщност именно те попречиха на нашите да се класират за финалния етап на националното състезание. Пресявката в Пловдив включваше 10 отбора от Южна България.

    Уменията на хасковлии за чисто шофиране бяха отчетени както от журито, така и от конкуренти и публика. Нашите бяха като факири при изпълнението на задължителните елементи от управлението на автомобил - различни видове паркирания, спиране на определено място, управление в коридор, управление по зададена криволинейна траектория и др. Състезанието се провеждаше с учебен автомобил VW Polo.  Гимназистите демонстрираха и отлично познаване на ЗДвП в попълването на електронния тест за безопасно движение по пътищата. а гимназия по транспорт.

    Отборът на Автомонтьорите обаче показа, че има още какво да се желае в търсене на перфекционизма. Особено на теорията, която касаеше въпроси от изучаваното учебно съдържание от учебните предмети по устройство, обслужване и ремонт на МПС. Последва прилагане на теорията в практически задачи като реглаж на преден мост, демонтиране, монтиране и баланс на гума, центровка на двигател, зацепване на ремък, регулиране и ремонт на фарове. Най-добре от отбора се представи Добрин Пенев от 11 а клас (четвърто място в индивидуалната надпревара сред монтьорите). Благодарение на отличната работа в екип на Иван Найденов (11 а) и Хасан Ергюн от 12 б, хасковското „Авто“ все пак влезе в първата половина на класирането.

    Младежите имаха възможността да се срещнат с международния състезател по дрифт – Костадин Патриков, възпитаник на гимназията – домакин  ”Г. Делчев” – Пловдив.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини