От х:

Днес в x:

Бой до смърт в нощно заведение край Хасково, мъж си глътна езика

37-годишен мъж от Хасково е бил пребит до смърт в нощно заведение край Хасково. Инцидентът, за който съобщиха читатели на Haskovo.net, е станал призори в събота, около 3.30 часа. Тогава две компании се скарали и стигнали до бой. Охраната се намесила да ги разтърве, а потърпевшият посегнал и на един от тях. Според присъствали на мелето трима от охранителите му скочили и го пребили (Haskovo.net разполага с имената на двама от тях, но не ги публикува, защото  не може да се свърже с тях за гледната им точка за инцидента). Мъжът паднал на гръб и си глътнал езика.

Инцидентът е можело да има фатален край, ако младо момче от заведението не проявило хладнокръвие и не му е извадило езика, с което на практика е спасило живота му. Името на спасителя е Алпер Йълмаз от Хасково, студент трети курс стоматология в Медицинския университет в София. Ето неговия кратък разказ:

„Видях че две компании се сбиха, охраната се намеси и ги изведе навън. Малко след това излязох да видя какво става. Мъжът лежеше на земята, а хората около него се суетяха и викаха, че си е глътнал езика. Някой каза, че вече си е отишъл. От охраната се мъчеха да бръкнат в устата му, но той беше мъж над 100 кг, с много силна захапка. Нямаше дишане. Извиках да ми дадат някакъв метален предмет, някой ми тикна в ръцете сгънат нож. Успях да го провра между зъбите и да извадя езика. Мъжът пое въздух, но беше в безсъзнание поне 10-15 минути. След това дойде линейката, поне 40 минути след инцидента”.

От МВР Хасково потвърдиха за инцидента. Според полицаите, които са се озовали на място малко по-късно заедно с линейката на Бърза помощ, охранителите са съобщили, две компании се сбили, а те ги извели навън. Там пострадалият мъж им е посегнал. Един от гардовете го ударил, той паднал и си глътнал езика. Според полицията своевременната намеса на младото момче наистина е спасила живота на мъжа.  

Впоследствие обаче пострадалият отказал да съдейства на органите на реда. След като бил прегледан в Бърза помощ и раните му били обработени, той заявил, че случилото се  е негова работа и отказал да дава показания и да повдига обвинения.

От заведението пък коментираха, че след грозните нощни сцени пострадалият мъж се обаждал да се извини за поведението си, като се оправдавал с пияната си глава. Управата получила благодарности и от другата компания, с която пияният се сбил, защото ако не била намесата на гардовете, те също щели да си изпатят.

От полицията заявиха, че по случая се води разследване.

Тодор Кръшков  

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини