От х:

Днес в x:

Психично болни запалиха блок на ул."П.Евтимий", няма пострадали

Изображение 1 от 14

    Пожар избухна тази вечер в блок №8 на димитровградската ул."П.Евтимий". В пламъци бяха два апартамента във вход Г. Огънят тръгнал от жилище на 6-ия етаж, обитавано от семейство психично болни. Над 15 години години те тормозят обитателите във входа, като непрекъснато палят покъщината си и асансьора. За случая писахме още миналата зима.

    За щастие инцидентът се размина без сериозно пострадали и жертви. След адекватната намеса на полицията и пожарната служба в акция продължила близо час бяха евакуирани 5-ма души. Те бяха откарани в болница за преглед. На място пристигнаха и шефовете на димитровградската пожарна и полиция Иван Пачов и Ангел Дулев.

    Най-засегнато от пламъците е жилището на млада жена с малко момиченце на 3,5 години. Тя живее на 7-ия етаж, заедно с майка си. Надежда разказа, че огънят, дошъл от 6-ия етаж е погълнал покъщината в една от стаите. Изгорели са дрехи, документи, техника. В акцията евакуирани бяха и живеещите в съседните жилища, някои са напуснали жилищата си сами. Опушен е и апартаментът на 8-ия етаж. Тази вечер засегнатите от пожара ще останат при съседи и роднини. Щетите ще станат ясни утре.

    Пред блок №8 дойде и кметът Иво Димов, който се ангажира още утре да осигури общинско жилище на младата майка с детето. Хората потърсиха отново съдействие от Общината за разрешаване на дългогодишния проблем. Единствения начин засега е прокурурско решение, с което болното семейство за известен период от време да влизе в отново психиатрично заведение. Съседите не веджъж са алармирали Общината, съда и прокуратурата за ситуацията и вероятността някои да пострада. Към момента няма резултат.

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини