От х:

Днес в x:

Рокада в МБАЛ Хасково. Отстраниха д-р Запрянов, д-р Гелов става шеф

    Изненадваща рокада в Многопрофилната болница за активно лечение в Хасково. Хирургът д-р Георги Гелов заема поста на досегашния шеф на болницата д-р Мариян Запрянов. Запрянов управлява лечебното заведение на мястото на най-успешния директор досега д-р Славчо  Близнаков по -малко от три месеца. Врътката е станала по време на Съвета на директорите на болницата днес.

    Две са били точките в дневния ред: свикване на извънредно Общо събрание и отстраняването от борда на директорите и съответно от директорския пост на д-р Мариян Запрянов, обясни председателят на борда д-р Атанас Паунов. „След дебати за нов изпълнителен директор беше избран д-р Гелов, а какви са мотивите за решението ни са вътрешни работи“, обясни още д-р Паунов.

    Със "за" са гласували самият Паунов, Ирена Узунова и д-р Гелов, а "против", освен самия д-р Запрянов, е бил и д-р Валерий Митрев.

    Вероятно във вторник или най-късно в сряда д-р Гелов ще бъде вписан в Търговския регистър като изпълнителен директор на МБАЛ Хасково реално ще встъпи в длъжност, разясни процедурните стъпки председателят на борда. Дефакто обаче д-р Гелов вече е изпълнителен директор, тъй като д-р Мариян Запрянов си е пуснал пет дни отпуск и през това време като негов заместник начело на клиниката застава доктор Гелов. 

    "Ще коментирам по-обстойно назначението си, когато то стане факт. Нека да минат сроковете и вписването ми като изпълнителен директор да стане реалност, понеже има процедури, може да има и обжалвания.", коментира рокада д-р Гелов. 

    До месец и половина ще се състои и Общото събрание на акционерите.

    М. Манолова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини