От х:

Днес в x:

Windows 10 ще се разпространява и на USB флашка

Потребителят сам ще избира разрядността на системата – 32 или 64 бита. Новата операционна система Windows 10 ще се разпространява и на USB флашка

Лицензни копия на Windows 10 Home и Professional ще се разпространяват не само на обикновени DVD носители, но и на USB флашки.

На флашката ще бъдат записани две версии на Windows 10 – 32- и 64-битова, но избраната система ще може да се инсталира само на един компютър, съобщават различни източници, вкл. Windows Central.

С новия начин за разпространение Microsoft ще даде на потребителите възможност самостоятелно да изберат 32- или 64-битовия вариант при инсталиране на Windows. Информацията обаче все още не е потвърдена официално от софтуерната компания.

Windows 10 излиза на 29 юли като безплатен ъпгрейд на компютри с легални копия на Windows 7 и Windows 8.1. Инсталирането на Windows 10 Home SKU на нов компютър ще струва $119,99, а версията Windows 10 Professional – $199,99.

Не за първи път идва противоречива информация относно Windows 10. Тези цени, например, са за американския пазар, и не са окончателни. А от авторитетния китайски сайт Digitimes, идва много недобра информация. Според нея софтуерният гигант смята да увеличи цената на Windows 10 лицензите за ноутбуците от т.нар, премиален клас.Digitimes се позовава на свои източници от  производителите на компютри. Това означава, че има вероятност най-скъпите мобилни компютри, включително тези от геймърски клас на марки като Acer, ASUS, Dell и др., да станат още по-скъпи през следващата половина година.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини